Altex a inaugurat la Ploiesti primul sau magazin Megastore greenfield din acest oras, si al doilea din tara, in urma unei investitii de doua milioane de euro, au declarat reprezentantii companiei.

"Magazinul Altex Megastore inaugurat astazi in Ploiesti continua parteneriatul inceput cu Billa, in urma cu un an. Prima experienta alaturi de Billa am avut-o la Galati si s-a dovedit a fi una de succes. Dorim sa venim la Ploiesti si cu al doilea concept al retelei noastre, respectiv Media Galaxy. Anul acesta ne vom dezvolta in toate orasele cu peste 70.000 de locuitori", a declarat, presedintele Altex, Dan Ostahie.

Noul magazin Megastore din Ploiesti este situat in proximitatea hipermarketului Billa si are o suprafata construita de aproximativ 2.400 metri patrati, din care suprafata comerciala este de 1.200 metri patrati. Magazinul va comercializa peste 10.000 de produse electronice, electrocasnice si IT&C si are peste 40 de angajati.

Altex a inregistrat in primul semestru al anului 2007 o cifra de afaceri de 112 milioane euro, in crestere cu circa 25% fata de perioada similara din 2006.

In prima jumatate a anului 2007, strategia Altex s-a concentrat pe modernizarea si dezvoltarea celor doua retele, Altex Megastore si Media Galaxy, valoarea investitiilor ridicanduse la cinci milioane euro. La sfarsitul lunii iulie, Altex avea o suprafata comerciala de peste 80.000 metri patrati, avand peste 80 de magazine Altex Megastore, 14 magazine Media Galaxy si cinci magazine Digital, un concept nou de retail, pe suprafete mici.

Pentru anul 2007, Altex estimeaza o cifra de afaceri de peste 300 milioane euro si un indice de profitabilitate de aproximaziv 2%, la o cota de piata de 26%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
PepsiCo donează produse în valoare totală de 200.000 de lei pentru spitale
Setari Cookie-uri