Divizia de trading a Gaz de France vrea sa intre pe piata romaneasca

Subsidiara de trading de energie a Gaz de France, Gaselys, vrea sa intre pe piata din Romania prin Distrigaz Sud, a declarat, citat de NewsIn, directorul de vanzari al Gaselys, Mircea Caratas.

"Piata romaneasca nu este conectata cu cele din Vest, iar companiile din domeniul energetic din Romania inca nu se asigura impotriva riscului de management", a spus Caratas.

Caratas a subliniat ca o alta cauza pentru care Gaselys nu a intrat inca pe piata pe din Romania o reprezinta schimbarile dese de management de la companiile din domeniul energetic.

De asemenea, acesta a explicat ca Gaselys vrea ca BRD sa ofere clientilor serviciile pe care le ofera conpania. Printre clientii BRD se numara Termoelectrica si Romgaz.

Gaselys ofera produse finaciare, de gestiune a riscului de pret al energiei si trading fizic de energie. Actionarii Gaselys sunt Gaz de France, cu 51% din actiuni, si grupul financiar Societe Generale, cu 49%.

"Este posibil ca in 2008 Distrigaz Sud sa fie capabila sa aiba aceasta oferta de pret fix - pe unu-doi-trei ani - pentru clientii sai", a adaugat Caratas.

Gaselys permite Gaz de France sa intervina pe pietele de energie, atat pe cele "fizice" (gaz, electricitate) cat si pe cele financiare, in operatiuni la spot sau la termen. Compania ajuta la optimizarea activelor Gaz de France, precum cele de stocaj subteran sau centrale electrice.

"De exemplu, atunci cand directia de negociere a Gaz de France constata un excedent de stocuri de gaz in bilanturile sale, Gaselys este solicitata sa vanda acest excedent in cel mai scurt timp si in cele mai bune conditii", se spune pe pagina de internet a Gaz de France.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri