Palplast Sibiu, membra a Grupului Rompetrol, va livra pana in 2009 companiei britanice Mivan Kier teava si fitinguri de polietilena, in baza unui contract de aproximativ 2,2 milioane de euro.
Produsele vor fi utilizate pentru reabilitarea si introducerea de retele de alimentare cu apa in 24 de localitati.

“Contractul ofera o recunoastere a calitatii produselor Palplast, in acord cu cele mai ridicate standarde de calitate. Negocierile pentru atribuirea acestuia s-au derulat pe parcursul a patru luni, trecand prin etapa de precalificare, in urma careia au fost selectati cinci furnizori”, a declarat directorul general al Palplast Sibiu, Sever Cobianu.

Pentru 2007, Palplast si-a propus sa investeasca aproximativ 500.000 de euro pentru dezvoltarea capacitatilor de productie. Astfel, in acest an, compania vrea sa isi extinda gama de produse oferite atat pentru proiecte de alimentare cu apa in mediul rural cat si pentru modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale.

O alta activitate importanta pe care compania o desfasoara este si cea de productie de teava pentru transportul produselor petroliere. "In baza unor studii si cercetari realizate in parteneriat cu institutii internationale de profil, Palplast a fost prima companie din Romania care a lansat in 1998 o noua gama de produse destinate exclusiv transportului de fluide petroliere neprelucrate", au declarat reprezentantii companiei.

Compania a incheiat recent un contract pe doi ani cu Petrom pentru furnizarea de teava pentru transportul de titei.

Pana in prezent, Palplast a produs teava din polietilena cu diametru de 100 cetrimetri, pentru aproximativ 38 de retele localizate in diferite schele petroliere din Romania.

La finele anului trecut, Palplast avea o cota de piata de circa 19% in Romania si de 35% in Republica Moldova, unde detine si pachetul majoritar al fabricii de tevi din polietilena din Calarasi (la circa 60 kilometri de Chisinau).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri