In urmatorul an, conducerea societatii preconizeaza o investitie la statia din Simeria de peste 3 milioane de lei in proiecte privind protectia mediului, automatizarea statiei si imbunatatirea serviciilor pentru clienti.

Cele mai importante proiecte de investitii in domeniul protectiei mediului inconjurator ce vor fi realizate de Pomponio la statia nou achizitionata sunt: reducerea emisiilor de praf si dezvoltarea activitatilor de co-procesare a deseurilor.

„Am achizitionat compania Investim pentru a satisface cererea in crestere de pe piata si pentru a putea extinde zona de distributie a materialelor de constructii. Dupa finalizarea investitiilor, estimam o crestere a productivitatii de aproximativ 20% si alinierea indicatorilor de protectie a mediului la cele actuale ale grupului. Recent grupul Pomponio a obtinut certificatul ISO 14001 pentru sistemele de management de mediu. Cresterea productivitatii nu va reprezenta insa reducerea numarului de angajati ci dimpotriva intentionam cresterea numarului acestora„ a declarat presedintele companiei Pomponio Luca Anversa.

Citeste si:

In prezent, compania Pomponio poate furniza betoane si prefabricate din beton pe o raza de 200 de km prin punctele de lucru pe care le detine in Cluj, Alba, Sebes si Simeria. In primele 6 luni ale anului 2007 compania Pomponio din Alba-Iulia a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 150%, pana la aproximativ 38 mil. lei in comparatie cu perioada similara a anului trecut. De asemenea, profitul in primele 6 luni ale anului 2007 a inregistrat o crestere semnificativa ajungand la 5,6 milioane de lei.

Compania Pomponio a fost infiintata in anul 2000 si are o structura definita pe mai multe departamente: productia de betoane si prefabricate de beton, constructii industriale si imobiliare. Cifra de afaceri a companiei in anul 2006 a fost de aproximativ 47 milioane lei, iar in anul 2007 este estimata o crestere cu 80 % ajungand la aproximativ 82 milioane lei. Pomponio are in prezent aproximativ 280 de angajati.