Petrom a incheiat un contract pentru achizitia activitatilor de servicii petroliere ale Petromservice, pentru 328,5 milioane de euro, tranzactia urmand sa fie finalizata la inceputul anului viitor, dupa primirea avizului din partea Consiliului Concurentei

Petrom a semnat un contract pentru achizitionarea activitatii de servicii petroliere a Petromservice, servicii aferente activitatilor de explorare si productie ale Petrom. Pretul este de 328,5 milioane de euro.

„Piata romaneasca pentru servicii petroliere, altele decat cele oferite de Petromservice, nu este pregatita sa ofere volumul si calitatea serviciilor cerute de Petrom. Prin urmare, am beneficiat de aceasta oportunitate de a cumpara activitatea de servicii petroliere a Petromservice si de a o integra in companie. Acest fapt ne va permite sa incepem un amplu proces de modernizare a serviciilor petroliere, pentru a creste calitatea si eficienta. Acest pas ne va ajuta sa obtinem rezultate mai bune si sa ne atingem obiectivele strategice in Divizia de Explorare si Productie”, a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Activitatea de servicii petroliere din cadrul Petromservice consta in active mobile, accesorii si stocuri, cladiri si terenuri aferente, precum si unele contracte incheiate cu terti si legate de activitatea de servicii petroliere. In plus, circa 9,800 de salariati Petromservice vor fi transferati in Petrom.

Pretul achizitiei de 328,5 milioane de euro se bazeaza pe o evaluare detaliata a Petrom. In plus, Petrom a angajat doua renumite companii independente care activeaza pe plan international, pentru a efectua evaluarea.

Integrarea serviciilor petroliere va duce la crearea unui nou departament in cadrul Petrom, Servicii pentru Explorare si Productie. Se va investi consistent, circa 90 de milioane de euro in urmatorii ani, in tehnologii si echipamente de ultima ora, in infrastructura si aplicatii IT. Se vor introduce procese si proceduri moderne pentru eficientizarea activitatii. In continuare, se vor crea sinergii prin utilizarea serviciilor interne de Financiar si IT&C.

Integrarea serviciilor petroliere in cadrul Petrom va duce la o reducere semnificativa a costului de productie, de circa 1,5 dolari/bep, mai spus reprezentantii Petrom.

Compania de servicii petroliere Petromservice a luat fiinta in martie 2002, in urma externalizarii mai multor servicii din cadrul Petrom. In momentul separarii, Petromservice avea circa 18.000 de salariati, iar, in prezent, compania are circa 13.400 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus: Arctic donează spitalelor 50 de mașini de spălat și 25 de frigidere
Setari Cookie-uri