Compania de constructii Pomponio din Alba Iulia estimeaza ca va inregistra afaceri de 82 milioane lei anul acesta, in crestere cu aproape 75% fata de anul trecut, a anuntat marti compania care a achizitionat o statie de sortare din Simeria.

In primul semestru al anului 2007, Pomponio Alba-Iulia a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de circa 150%, pana la aproximativ 38 milioane lei in comparatie cu perioada similara a anului trecut. Profitul in primele sase luni ale anului a fost de 5,6 milioane lei. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 47,6 milioane lei.

Pomponio a achizitionat compania Investim din Simeria, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,5 milioane euro, devenind astfel proprietarul uneia dintre cele mai mari statii de sortare din tara. Dupa achizitie, capacitatea de sortare a companiei s-a triplat ajungand la 2.500 metri cubi pe zi.
In urmatorul an conducerea companiei intentioneaza sa investeasca la statia din Simeria peste tre milioane lei, in proiecte privind protectia mediului prin reducerea emisiilor de praf si dezvoltarea activitatilor de co-procesare a deseurilor.

„Am achizitionat compania Investim pentru a satisface cererea in crestere de pe piata si pentru a putea extinde zona de distributie a materialelor de constructii. Dupa finalizarea investitiilor, estimam o crestere a productivitat ii de aproximativ 20% si alinierea indicatorilor de protectie a mediului la cele actuale ale grupului. Cresterea productivitatii nu va reprezenta insa reducerea numarului de angajati ci dimpotriva intentionam cresterea numarului acestora” a declarat presedintele companiei Pomponio, Luca Anversa.
Compania Pomponio detine puncte de lucru in Cluj, Alba, Sebes si Simeria si poate furniza betoane si prefabricate din beton pe o raza de 200 de km.

Compania a fost infiintata in anul 2000 si are ca obiect de activitate: productia de betoane si prefabricate de beton, constructii industriale si imobiliare. Pomponio are in prezent aproximativ 280 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si