Baxi Romania a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 6,1 milioane euro din vanzarea unui volum de 13.700 unitati. Baxi detine in prezent o cota de piata de 9%.

"Potrivit noilor directii de business care presupun schimbarea treptata a focusului de pe vanzarile de centrale standard, adresate proprietarilor de apartamente vechi, pe cele de echipamente cu performanta energetica superioara si de puteri mari, in principal pentru constructii noi, Baxi Romania si-a triplat anul trecut vanzarile de centrale “high efficiency” si de puteri mari, comparativ cu 2005", a spus directorul general al Baxi Romania, Sever Scarlat.

Baxi Romania a luat fiinta in anul 2004 ca urmare a actiunii de joint-venture intre Westen Termo si Baxi Overseas, fiind in prezent unul dintre liderii autohtoni in solutii de incalzire si preparare a apei calde menajere, pentru locuinte, spatii de lucru, cladiri publice si comerciale si pentru aplicatii industriale. In prezent, oferta Baxi Romania cuprinde o gama completa de sisteme termice, marcile Baxi, Westen si Roca.

Grupul Baxi, cu o cifra de afaceri de 1,5 miliarde euro in 2006 si vanzari anuale de peste un milion de centrale, este prezent pe toate continentele, ocupand locul trei in Europa in domeniul asigurarii confortului casnic. Grupul are astazi peste 5.800 de angajati si detine centre de cercetare si de productie in Anglia, Franta, Italia, Danemarca, Germania, Spania si Turcia. Grupul, care detine 16 fabrici si 12 marci distincte, investeste anual aproximativ 30 milioane euro in dezvoltare si cercetare.