“Pana la sfarsitul anului, estimam o crestere a vanzarilor de 47,5% fata de acceasi perioada a anului 2006. In primele 7 luni am inregistrat o cifra de afaceri de 26,2 milioane de lei, fata de cele 18,7 realizate in 2006, ceea ce inseamna o crestere de 40%”, au declarat, pentru Wall-Street, oficialii Apemin Tusnad.

Producatorul de apa minerala este unic importator si distribuitor in Romania al sucurilor, nectarurilor si al ice-tea-urilor marca Florina, care detin in Bulgaria o cota de piata de 11,5%, conform datelor emise de MEMRB. Miscarea vine ca urmare a cresterii competitivitatii de pe piata de profil, segmentul de soft drinks dovedindu-se cel mai profitabil in conditiile unei majorari a vanzarilor de 20% pe anul trecut.

“Negocierile cu producatorul bulgar au inceput inca din toamna anului 2006, intrarea pe segmentul bauturilor racoritoare fiind o urmare fireasca a dezvoltarii companiei si a incercarii de a satisface gusturile consumatorilor romani, care devin din ce in ce mai selectivi”, a declarat Gyarfas Kurko, directorul general al companiei.

Citeste si:

Compania bulgara Florina, aflata pe locul doi in clasamentul producatorilor de bauturi racoritoare, detine propria fabrica pentru productia bauturilor racoritoare inca din 1997, in prezent aceasta comercializandu-si produsele in sticle PET si in cutii din carton, in diverse sortimente de juice-uri, nectaruri si ice-tea, la preturi ce variaza intre 3,04 si 4,08 lei/cutie.

“Cresterile de vanzari inregistrate de partenerul nostru bulgar de la an la an, mai ales pe segmentul bauturilor necarbonatate, ne-au determinat sa alegem importul si distributia acestor produse din Bulgaria. Florina ne va ajuta sa devenim un jucator important si de acest segment”, este de parere Kurko.

Societatea Apemin Tusnad a fost infiintata in 1999, prin divizarea societatii Perla Harghitei. Principalii actionari sunt Kurko Gyarfas cu 72,5% si Perla Harghitei cu 24,5%. Ponderea detinuta de produsele companiei in volumul de vanzari este impartita intre trei categorii: apa minerala Tusnad, apa de masa Izvorul Ascuns si apa de izvor plata Izvorul Zanelor.