"Inauguram la Cernavoda o noua locatie, in ideea dezvoltarii retelei MiniMax Discount si aducerii contributiei la modernizarea comertului cu bunuri de necesitate cotidiana din zona. Cunoastem necesitatile locuitorilor acestui oras si credem ca este momentul potrivit de a le oferi un spatiu comercial echipat conform standardelor europene de ultima ora", a declarat directorul general al companiei MiniMax Discount, Rainer Exel.

Magazinul de la Cernavoda va avea 20 de angajati. Reteaua se va dezvolta, in anul in curs, cu inca opt magazine in orasele Campulung Muscel, Brasov, Buzau, Navodari, Ovidiu, Petrosani, Rasnov si Turnu Magurele. Fiecare magazin implica o investitie de 750.000 euro, iar suprafata de vanzare este de 1.000 metri patrati cu sase case de marcat si 80 de locuri de parcare.

Reteaua MiniMax mai include inca noua filiale la Calarasi, Hunedoara, Mangalia, Oltenita, Pucioasa, Slatina, Targoviste si Urziceni. Compania dispune de un depozit de 15.000 mp, situat la Bucuresti, pentru a deservi intreaga retea de magazine.

Citeste si:

MiniMax a intrat pe piata in primavara anului 2005 si vizeaza deschiderea a peste 100 de magazine la nivel national. In primul an de activitate a obtinut o cifra de afaceri de 25,6 milioane lei. Reteaua de magazine MiniMax Discount a inregistrat la sfarsitul anului 2006 un profit net de 4,2 milioane lei, la o cifra de afaceri de 48,9 milioane lei.

Jucatorii concurenti pe segmentul retailului de tip discount din Romania sunt Plus Discount, Kaufland, XXL Megadiscount si Penny Market.