„Investitia in noul centru logistic este motivata de cresterea vanzarilor Albalact si a cererii din ce in ce mai mari de pe piata pentru produsele noastre. Un alt motiv la fel de intemeiat si care ne-a convins ca este vremea sa ne extindem si din punct de vedere al capacitatilor logistice este intrarea in productie a noii fabrici de produse lactate Albalact din apropiere de Alba Iulia, care va fi inaugurata foarte curand", a declarat directorul comercial al Albalact, Traian Simion.

Investitia pentru ridicarea noului centru logistic va ajunge la trei milioane de euro, doua milioane pentru construirea si dotarea centrului, iar un milion de euro - achizitionarea terenului. Centrul logistic va fi deschis in vara anului 2008. Acesta va avea depozite frigorifice de mari capacitati, utilaje suplimentare necesare transportului de marfa, platforme de incarcare / descarcare si spatii administrative. Extinderea capacitatilor de distributie a produselor Albalact va determina si cresterea numarului de angajati ai companiei.

"Am construit o noua fabrica pentru extinderea portofoliului de produse, dar pentru ca acestea sa ajunga la consumatori, a fost nevoie si de un centru logistic pe masura”, a mai spus Traian Simion.

Compania Albalact Alba Iulia a inregistrat in prima jumatate a anului 2007 o crestere cu 76,73% a cifrei de afaceri, ajungand la 74,8 milioane lei (23,8 milioane euro), fata de aceeasi perioada a anului 2006, cand a inregistrat o cifra de afaceri de 42,4 milioane lei (11,9milioane euro).

Citeste si:

In primele sase luni ale anului 2007, profitul companiei a crescut de 12 ori ajungand la 6,9 milioane lei (2,2 milioane euro), fata de aceeasi perioada a anului trecut – cand profitul a fost de 602.726 lei (170.000 de euro). Rezultatele pozitive se datoreaza vanzarilor inregistrate cu brandul Zuzu, dar si cu celelalte doua branduri – Fulga si Albalact.

Pentru cea de-a doua parte a anului 2007, reprezentantii Albalact estimeaza o crestere a cifrei de afaceri, concomitent cu cresterea cheltuielilor de marketing pentru lansarea de produse noi sub marcile Zuzu, Fulga si Albalact. Compania intentioneaza de asemenea sa intre pe segmentul branzeturilor proaspete.

Compania Albalact - Alba Iulia este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 500 de angajati si peste 3500 de actionari si este listata pe piata Rasdaq. Pe langa produsele lactate proaspete comercializate sub brandurile Fulga si Zuzu, Albalact mai comercializeaza unt, iaurt si smantana sub marca omonima Albalact.