Compania Petrom reorganizeaza activitatea de distributie a gazelor si infiinteaza o noua companie care va desfasura aceasta operatiune.

Compania a fost infiintata pentru a respecta directivele comunitare si legislatia romaneasca cu privire la separarea activitatilor si pentru asigurarea competitiei pe piata.

Noua companie se va numi Petrom Distributie Gaze SRL si va administra reteaua de distributie de gaze a companiei petroliere.

„Petrom opereaza o retea de distributie a gazelor, cu o lungime de circa 950 km, care deserveste peste 14.000 de clienti. Noua companie va raspunde provocarilor pietei liberalizate a gazelor, intrucat furnizeaza o structura mai flexibila si mai eficienta pentru un numar in crestere continua al clientilor”, a declarat Mariana Gheorghe, Director General Executiv al Petrom.

Reteaua de distributie gaze a Petrom alimenteaza clienti casnici si comerciali din toata tara. Petrom Distributie Gaze va incepe sa functioneze la inceputul lunii octombrie. Noua companie va fi detinuta in proportie de 99,99% de Petrom SA si va fi subordonata Diviziei de Gaze a Petrom.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum si Comercializare. Petrom exploateaza rezerve de petrol si gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si 593 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 211benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri