Compania BAUMIX, unul dintre principalii jucatori din segmentul productiei de materiale de constructii, anunta preluarea operatiunilor Siegel Chemicals.
Siegel Chemicals detine o unitate de productie situata in judetul Cluj si este specializata in fabricarea de adeziv pe baza de polivinil acetat (aracet), tencuieli decorative si mortare pe baza de ciment.
Preluarea reprezinta pentru Baumix un pas strategic important, datorita pozitiei geografice, a dublarii capacitatii de productie si a extinderii portofoliului de produse.

„Faptul ca ritmul de dezvoltare pe care Baumix il inregistreaza este foarte apropiat de cel al pietei, ne indica o strategie corecta de abordare a afacerii. Preluarea operatiunilor Siegel este, astfel, un eveniment preconizat si normal”, declara Augustin Russu, director general al Baumix.

Prezenta pe piata locala de peste 10 ani, Siegel Chemicals a produs sub brandul Siko si ulterior Kesiko, inregistrand in 2006 vanzari de aproximativ 1,64 milioane de euro. Pornind cu lansarea aracetului in patru versiuni (adeziv pentru lemn, textile, hartie si universal), compania s-a extins ulterior pe piata tencuielilor decorative si a mortarelor uscate.

Printre efectele notabile ale preluarii Siegel se enumera o mai buna acoperire a pietei, optimizarea costurilor de transport si completarea celor doua game de produse: gama economica Primus si gama profesionala Baumix.

Sistemul ISOTHERM pentru izolare termica va include si tencuieli decorative in variantele acrilica (gata preparata) si minerala (la sac, colorata)

Pe langa fabrica din Gherla, Baumix mai detine si o unitate de productie in Ploiesti si a prognozat pentru anul 2007 o cifra de afaceri de 8,5 mil euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri