Fostul director executiv al companiei General Electric (GE) pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Dan Ionescu, a fost inlocuit din functie, in luna septembrie, de fostul ambasador al Romaniei in Italia, Cristian Colteanu

Cristian Colteanu este noul Director Executiv al GE pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, avand o experienta de peste 30 de ani, atat in domeniul afacerilor internationale, cat si in sectorul guvernamental. Pana in 2007, el a fost Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Romaniei in Italia. Colteanu il inlocuieste pe Dan Ionescu, care s-a pensionat la sfarsitul lunii august, anul acesta.

"In ultima decada GE a inregistrat o crestere semnificativa in Europa de Sud-Est, atat ca furnizor de inalta tehnologie de ultima generatie, cat si ca investitor, iar Dan Ionescu a jucat un rol esential in obtinerea acestui succes," a declarat Nani Beccalli, President & CEO, GE International. "Suntem ferm convinsi ca, la randul sau, Cristian Colteanu va duce acest succes mai departe, identificand noi oportunitati," a continuat Beccalli.

"Europa de Sud-Est este o regiune cu un puternic potential de dezvoltare, iar GE, ca lider in domeniul infrastructurii, va continua sa-si consolideze si sa-si creasca prezenta in aceasta zona”, a declarat Cristian Colteanu, noul Director Executiv pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova. “Romania si Bulgaria sunt noi membre ale UE si, ca diplomat, am avut privilegiul de a face parte din echipa care a lucrat la procesul de integrare a Romaniei. Ma bucur ca in noua calitate de Director Executiv, voi putea demonstra ca GE este un partener de incredere. Imi voi concentra eforturile asupra colaborarii stranse cu clientii nostri, astfel incat acestia sa devina tot mai competitivi pe pietele Uniunii Europene si nu numai," a adaugat el.

GE este prezenta in Romania din 1984. In prezent, toate diviziile de business ale GE sunt active in regiune. Operatiunile dezvoltate de GE ofera peste 1800 de locuri de munca in Romania si Bulgaria. Volumul investitional al companiei GE impreuna cu partenerii sai in cele doua tari a ajuns la circa $ 650 milioane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Review George Butunoiu: Cele mai bune mancaruri din Bucuresti