"Rezultatele inregistrate sunt cu 70 - 75% mai mari fata de estimarile initiale, iar din acest punct de vedere, ne aflam in esalonul superior in ceea ce priveste Ikea in regiunea sud-est europeana. Din punct de vedere operational, activitatea a inceput sa fie profitabila, dar investitia de 25 milioane euro in primul magazin, nu a fost inca amortizata. De regula, o investitie Ikea se amortizeaza in cinci ani, dar noi estimam ca o vom amortiza in patru ani", a declarat Cornel Oprisan, director de retail IKEA Romania, potrivit NewsIn.

In primele sase luni de la deschidere, magazinul Ikea Baneasa, a avut aproximativ 1,4 milioane de vizitatori si a vandut peste 4,6 milioane de produse, din toate categoriile: mobilier, accesorii, decoratiuni. Deasemenea, in luna septembrie, magazinul a avut o crestere de 40% a numarului de vizitatori, fata de media lunilor anterioare, datorata in principal scaderii cu 12% a preturilor.

Reprezentantii Ikea au adaugat ca intentioneaza sa extinda reteaua de magazine in tara, vizand toate orasele cu peste 300.000 de locuitori. "Suntem in faza de elaborare a planului pentru inaugurarea celui de-al doilea magazin, care va avea o suprafata aproximativ egala cu cel din Baneasa - 26.000 metri patrati", a mai spus Oprisan.

Citeste si:

La nivel mondial, Ikea a avut in anul fiscal incheiat la 31 august 2007 vanzari de 19,8 miliarde euro (27,5 miliarde dolari), in crestere cu 14% fata de anul fiscal 2005 -2006. Grupul Ikea a deschis 21 de depozite de mari dimensiuni in anul fiscal incheiat la 31 august si detine in prezent 231 de magazine in 24 de tari. Germania a reprezentat cea mai mare piata a grupului, Ikea inregistrand vanzari de 16% in aceasta tara, in timp ce pe locul al doilea s-au situeat Statele Unite ale Americii, unde grupul a inregistrat 10%, din vanzarile pe plan mondial.

Producatorul suedez de mobila a deschis primul sau magazin din Romania in zona bucuresteana Baneasa in luna martie. Magazinul a inregistrat vanzari de aproximativ cinci milioane euro in primele trei saptamani de la deschidere.