Cargill Romania va achizitiona materia prima din import pentru a produce ulei vegetal, deoarece niciun fermier din Romania nu vinde seminte de floarea-soarelui in prezent, a declarat, citat de NewsIn, directorul de marketing, Angela Dinu.

"Politica companiei este de a acizitiona materie prima doar de pe piata interna, pentru a incuraja fermierii romani. Din pacate, vom fi nevoiti sa importam materie prima, deoarece nu vinde nimeni seminte in prezent. Nu vom importa seminte, ci ulei brut", a spus Angela Dinu.

Acesta a precizat ca productia de seminte diminuata din cauza secetei a facut ca si costurile de achitie sa creasca in acest an.

"Daca anul trecut o tona de seminte se putea achizitiona cu 280 de dolari, pretul materiei a crescut, astfel incat o tona poate ajunge si la 560 de dolari", a mentionat Angela Dinu.

In ceea ce priveste o posibila scumpire a uleiului, directorul de marketing a subliniat ca o decizie in acest sens va fi luata in functie de evolutia pretului materiei prime.

"Am incercat sa pastram pretul constant, chiar daca materia prima este din ce in ce mai scumpa. O decizie in ceea ce priveste o eventuala scumpire va fi luata in functie de evolutia costurilor pentru materia prima", a explicat Dinu.

Cargill Oils este unul dintre cei mai mari furnizori internationali de alimente, servicii din domeniul agriculturii si managementul riscului pentru produse si servicii. Fondata in 1865, in SUA, compania are in prezent peste 158.000 de angajati in 66 de tari,

In Romania, Cargill este prezenta pe piata romaneasca din 1996, avand 28 de locatii in tara si circa 1.000 de angajati. Pe piata interna, Cargill desfasoara activitati in domeniile cultivarii plantelor si cerealelor, imbutelierii uleiurilor alimentare, rafinarii uleiurilor alimentare, dar si managementul silozurilor. Cel mai important brand al sau in domeniul uleiurilor alimentare este Undelemn de la Bunica, prezent in doua varianate, clasic si pentru prajit.

In 2006, compania a obtinut venituri de 225 milioane de dolari, in Romania, iar la nivel mondial veniturile au fost de 88 de miliarde de dolari. Capacitatea de productie a Cargill Romania este de 50 de milioane de litri de ulei vegetal si rafinat anual, iar investitia in tehnologie a fost de 10 milioane de dolari, din 2005 pana in prezent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Bursa cerealelor: cum au evoluat preturile la poarta fermei