"Companiile de utilitati vor reprezenta in continuare unul dintre cele mai atractive segmente al activitatilor de consolidare, de asemenea proiectele greenfield devin noul punct de atractie pentru investitorii straini in Romania", a declarat Danila, citat de NewsIn, cu ocazia Summitului pentru Afaceri si Investitii ce se desfasoara in perioada 26-27 septembrie in Bucuresti.

Danila a adaugat ca "cea mai mare problema pentru mediul de afaceri din Romania o constituie repartizarea inegala a surselor de finantare si a investitiilor in teritoriu, de exemplu intre provincie si capitala".

Directorul executiv al BCR a subliniat faptul ca Romania este a doua tara dupa Slovacia in regiunea Europei Centrale si de Est din punctul de vedere al cresterii economice. De asemenea, Romania detine inca un avantaj competitiv constand in costul fortei de munca.

Citeste si:

In Romania, acest raport a fost in 2006 de 2,3 euro pe ora, fata de media de 21,2 euro pe ora in spatiul Uniunii Europene.

Danila a tinut sa precizeze ca deficitul de cont curent, considerat unul dintre principalele riscuri pentru economia Romaniei, poate prezenta si aspecte pozitive pe termen mediu si lung.

Directorul BCR a notat si faptul ca de la inceputul lui 2007 cresterea consumului intern a incetinit fata de ultimul trimestru din 2006, ceea ce indica o crestere sustenabila a economiei Romaniei.