Presedintele Medicover Holding, Fredrik Ragmark, a anuntat, miercuri, ca din 2008, va incepe constructia la Bucuresti a primului spital privat pe care furnizorul de servicii medicale vrea sa il faca in Romania,cu o investitie de circa 15 mil. euro, iar o unitate similara va fi realizata la Varsovia.
Fredrik Ragmark declarat, citat de NewsIn, ca grupul va deschide in viitorul apropiat un centru medical de mari dimensiuni in Bucuresti, in conditiile in care Romania este considerata a doua piata ca importanta pentru Medicover, dupa Polonia.

Lucrarile de constructie pentru realizarea noului centru medical incep din 2008, Ragmark estimand ca acestea ar putea dura aproximativ un an si vor presupune o investitie intre 10 si 15 milioane de euro. Centrul va cuprinde un laborator de analize medicale de mari dimensiuni si un spital cu o capacitate estimata intre 50 si 80 de paturi.

“Avem o ceremonie in aceasta saptamana pentru a anunta construirea unui spital in Vasovia, Polonia. Este vorba despre o investitie de 14 milioane de euro ce cuprinde un spital de 180 de locuri. Acest spital va fi gata in 16 luni", a precizat Ragmark.

Referindu-se la concurenta de pe piata romaneasca de profil, Ragmark a mentionat ca nu o considera acerba, cu toate ca exista multe firme ce ofera servicii medicale de calitate pe piata. “Cel mai important competitor pentru noi in Romania este Centrul Medical Unirea, dar credem ca raspunsurile pozitive pe care le primim de la clientii nostri ne motiveaza sa incercam pe piata romaneasca“, a mai precizat Ragmark.

Compania Medicover a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 8,5 milioane de euro, cu 30% mai mare decat rezultatele obtinute in 2005, iar pentru anul 2007 vizeaza o crestere cu 25% la o cifra de faceri de 10,6 milioane euro si o dublare a valorii investitiilor, la 3 milioane de euro. Potrivit datelor companiei, 75% din cifra de afaceri a furnizorului de servicii medicale Medicover este reprezentata de abonamente. Baza de abonati companiei de servicii medicale a ajuns la sfarsitul lunii decembrie 2006 la 44.000, cu 25% mai mare decat in anul precedent. Compania a derulat in anul 2006 investitii de 1,5 milioane euro, iar pentru 2007 a anuntat ca intentioneaza dublarea acestei sume.

Medicover detine sapte centre medicale proprii, trei in Bucuresti si cate unul in Cluj, Iasi, Focsani,si Constanta, acesta din urma fiind relocat, iar noul sediu va fi inaugurat la inceputul lunii octombrie. Pana la sfarsitul anului, Medicover si-a mai propus sa deschida un centru medical la Timisoara si inca unul la Bucuresti.

Compania Medicover concureaza pe piata de profil cu Romar, Medlife, Centrul Medical Unirea si Medsana.

Medicover este cea mai mare firma de servicii medicale din Europa Centrala si de Est, care detine lanturi de clinici private si centre de diagnostic in Polonia, Ungaria, Romania, Estonia si Republica Ceha.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri