"Tinta cifrei de afaceri pentru 2007 este de sapte miliarde dolari, iar peste 3-5 ani vrem sa devenim una din primele companii europene si sa avem o cifra de afaceri de 30-40 miliarde de dolari", a declarat, citat de NewsIn, vicepresedintele de retail Rompetrol, Eric Kish.

Potrivit acestuia atingerea unei asemenea valori a cifrei de afaceri nu se poate face prin crestere organica, ci prin achizitii strategice.

"Rompetrol e foarte tenace in procesul de privatizare a companiei NIS din Serbia. Restul de achizitii nu le voi putea nominaliza, dar pot spune ca vom avea ca focus Europa de Vest", a afirmat Kish.

Oficialul Rompetrol a refuzat sa precizeze care va fi bugetul acestor achizitii, limitandu-se la a declara ca acesta va fi de ordinul miliardelor de dolari.

Citeste si:

"Dupa tranzactia cu KazMunaiGaz (KMG) banii pentru achizitii nu mai sunt o problema. Ambii actionari si-au declarat sustinerea pentru aceasta politica de achizitii foarte agresiva", a spus Kish.

Acesta a aratat ca o companie producatoare de titei (KMG) si una de distributie de produse petroliere (Rompetrol) duc la "sinergii uriase cu o eficienta foarte mare care dau posibilitatea unor resurse suplimentare in vederea extinderii".

Intrebat daca in consiliul de administratie al Rompetrol au fost numiti sase reprezentanti ai companiei kazahe, Kish a precizat ca "inca nu a fost nimeni numit in CA deoarece tranzactia nu s-a finalizat inca". "Actionarii nu au cazut inca de acord asupra structurii CA. Tranzactia se va finaliza doar cand Comisia Europeana isi va da acordul, adica peste 30 de zile-4 luni", a metionat oficialul Rompetrol