"Cand am inceput activitatea in Romania, in 2005, leasingul operational full service nu era foarte cunoscut, iar acum are o buna vizibilitate pe piata ca urmare a aparitiei de noi companii specializate", a declarat directorul general al ALD Automotive, Philippe Valigny.

Compania ALD Automotive, divizia de leasing operational a BRD-Groupe Societe Generale, implineste doi ani de activitate in Romania si are in prezent peste 2.500 de autovehicule in administrare, 114 clienti companii romanesti si multinationale si peste 700 de colaboratori si furnizori.

ALD Automotive ofera, printre altele, solutii de finantare si administrare de flota, pentru achizitia de noi autovehicule, solutii pentru flotele existente sau sistemul sales & lease-back. Acesta din urma presupune vanzarea catre compania de leasing a unui obiect aflat in proprietatea clientului, iar in baza unui contract de leasing pe termen lung acesta isi pastreaza dreptul de uzufruct asupra obiectului respectiv, asigurand in acelasi timp lichiditati prin contractul de leasing.

Citeste si:

Recent, ALD Automotive a inceput si activitatea de remarketing pentru autovehiculele a caror contracte au fost incheiate in urma unor colaborari cu companii specializate de pe piata de masini "second hand". Aceasta activitate ar putea lua amploare din 2008, cand ALD Automotive spera sa vanda aproape 200 de vehicule de ocazie.

"Vehiculele vandute de ALD Automotive vor dispune de un istoric complet al programului de intretinere si al reparatiilor efectuate. Canalele de vanzare pentru aceste vehicule vor fi dealerii, companiile specializate in vanzarea de vehicule "second hand", precum si orice persoana fizica interesata de achizitionarea unui vehicul de acest tip", a adaugat directorul de operatiuni ALD Automotive, Leonardo Mandroiu.