Compania DHL, care activeaza in domeniul curieratului, va investi in Romania trei milioane de euro in urmatoarele sase luni pentru a dezvolta flota, reteaua regionala si pentru a extinde compania pe piata locala, a declarat, citat de NewsIn, directorul comercial al DHL Romania, Bogdan Obretin.
"DHL planuieste pe plan local investitii de trei milioane de euro in dezvoltarea flotei si a retelei nationale, precum si in extinderea companiei pe piata locala. Acest demers confirma planurile de dezvoltare pe termen lung ale DHL in Romania", a declarat Bogdan Obretin.

Principala investitie a DHL in prima jumatate a anului a constat in achizitionarea primului avion dedicat cargo din Romania, Boeing 757-200SF. Aeronava ofera cea mai mare capacitate de transport utilizata de companiile de profil pe piata locala, peste 30 de tone, aproape dublu fata de capacitatea existenta pana in momentul de fata.

Obretin a mai spus ca pentru intreg anul acesta DHL Romania vizeaza o crestere a cifrei de afaceri de 30% fata de 2006, de la 75,7 milioane lei (circa 21,5 milioane euro), pana la circa 100 milioane lei (circa 30 milioane euro).

La inceputul lunii septembrie, DHL a lansat si in Romania serviciul Europlus, care ofera curierat in regim rutier door-to-toor, zilnic, catre 25 de tari europene si nu numai. Extinderea retelei europene a serviciului Europlus a inclus, pe langa Romania, si Bulgaria, Turcia si Grecia.

Pe primul semestru al acestui an, DHL Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 12,83 milioane de euro (circa 43 milioane de lei), ceea ce reprezinta o crestere de aproximativ 30% fata perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit companiei.

DHL activeaza in Romania de 16 ani. In acest momente DHL Romania are peste 400 de angajati, o flota de peste 230 de autovehicule si o retea proprie de 26 de centre de expedieri si centre de servicii in peste 23 de orase mari din tara. La nivel european DHL are o structura formata din 25.000 de vehicule si 55 de puncte de sortare, care asigura realizarea a 250 de rute zilnice.

Profitul net inregistrat de DHL International Romania a fost in 2006 de circa sapte milioane lei (circa doua milioane euro), potrivit informatiilor publicate pe pagina electronica a Ministerului Economiei si Finantelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri