Consiliul de Administratie al producatorului de medicamente Zentiva Bucuresti a decis astazi sistarea activitatii de productie pentru trei saptamani, la sfarsitul anului, in vederea eficientizarii procesului de productie, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Decizia luata de compania farmaceutica prevede sistarea productiei in perioada 10 - 21 decembrie 2007 si 7 - 11 ianuarie 2008. Conducerea companiei sustine ca aceasta oprire temporara a activitatii nu va afecta plata salariatilor si ca scopul acesteia este eficientizarea procesului de productie.

Producatorul de medicamente Zentiva Bucuresti (SCD) a afisat un profit net in trimestrul al doilea de 9,8 milioane lei (3,12 milioane euro) de 2,3 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut, pe fondul cresterii cifrei de afaceri cu 23,13%. In trimestrul al doilea din 2006, Zentiva a afisat un profit net de 4,17 milioane lei.

Cifra de afaceri a producatorului de medicamente a fost in trimestrul al doilea de 73,88 milioane lei (23,57 milioane euro), in crestere cu 23,13% fata de intervalul similar al anului trecut, cand afacerile companiei au fost de 60 milioane lei.

Vanzarile din Romania au crescut, in al doilea trimestru, cu 16,1%, pana la 673 milioane coroane (23,5 milioane euro). Marcile promovate in Romania de catre companie au contribuit cu 61,3% la vanzarile in tara, fata de 54% in primele sase luni din 2006 protivit raportului publicat de Zentiva actionarul majoritar al companiei romanesti.

Compania Zentiva SA Romania a fost contruita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. In anul 1998, denumirea societatii devine Sicomed SA. In 1998, actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti. Societatea are un capital social de 41,69 milioane lei. Principalul actionar este Venoma Holdings Limited cu o detinere de 50,98% iar Zentiva NV, care controleaza firma Venoma Holdings Limited detine 23,93% din actiuni.

Compania are o capitalizare de 642,12 milioane lei (191,34 milioane euro), la cotatia de 1,54 lei cu care a inchis sedinta din 28 septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri