Fondul de investitii Equest Investments Balkans (EIB) a finalizat luni achizitionarea a 75% din pachetul de actiuni al retailerului de electronice si electrocasnice Domo, pentru care a platit 62,5 milioane euro prin intermediul subsidiarei sale Lynx Property

Lynx Property a platit in numerar 30 milioane de euro din valoarea tranzactiei, in timp ce 35 de milioane de euro au provenit de la Raiffeisen Zentralbank Osterreich printr-o facilitate de credit. Equest Investments Balkans a platit din fonduri propri 13,5 milioane de euro din participatia suportata de Lynx , pe cand Lyra Investment Holding, care detine 25% din Lynx, a suportat diferenta de costuri.

Lynx a ajuns la un acord cu membrii fondatori ai Domo, acord care prevede drepturi si obligatii in anumite circumstante, pentru preluarea participatiei ramase de 25%, incluzand performantele financiare al Domo in anul 2007-2008.

Printre membrii fondatori ai companiei Domo se numara directorul general al companiei, Lorand Szarvadi-Teglas, directorul de dezvoltare, Zsuzsanna Szarvadi-Teglas si directorii fianciari, Ferenc Hegedus si Alexandru Mnohoghitnei.

Lantul de distribuitie de electrocasnice, electronice si produse IT&C Domo include in prezent 114 magazine, urmand ca pana la sfarsitul acestui an sa mai fie deschise inca 11 magazine, potrivit oficialilor companiei. Reteaua Domo in Romania insumeaza peste 45.000 metri patrati si are peste 1.050 angajati. Lantul de magazine din Bulgaria are o suprafata totala de peste 3.500 metri patrati si 100 angajati.

In 2006, Domo a obtinut o cifra de afaceri de 122 milioane euro in Romania si trei milioane euro in Bulgaria. In privinta profitului, compania nu a oferit cifre, dar a precizat ca a fost depasit semnificativ nivelul anului 2005, cand compania a raportat o cifra de afaceri de 114,5 milioane euro si un profit de 1,9 milioane euro. Compania estimeaza pentru 2007 venituri de peste 180 milioane euro, datorita unei cresterii puternice a vanzarilor in prima parte a anului.

Equest Investments Balkans este unul dintre cele mai importante fonduri de investitii din sud-estul Europei, fiind activ pe piata de retail, a serviciilor financiare, imobiliara si infrastructura.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Câte firme și-au închis porțile în 2020
Setari Cookie-uri