Retailerul de electronice si electrocasnice Domo ce controlzeaza o retea de 116 magazine a inregistrat in primele noua luni ale anului vanzari de 125 milioane de euro, in crestere cu 59% fata de perioada similara din 2006.

Fondul de investitii Equest Investments Balkans (EIB) a finalizat saptamana trecuta achizitionarea a 75% din pachetul de actiuni al retailerului de electronice si electrocasnice Domo, pentru care a platit 62,5 milioane euro prin intermediul subsidiarei sale Lynx Property.

Fondurile de investitii RAEF (Romanian-American Enterprise Fund) si BAF (Balkan Accession Fund) au vandut integral participarea lor in Domo. In schimb, Dominuse Management Ltd si-a pastrat 24,5% din actiuni, 0,5% apartinand CFO-ului companiei, Alexandru Mnohoghitnei.

"Aceasta tranzactie ne deschide alte perspective de dezvoltare pentru viitor. Facem parte dintr-un grup regional, care are ca tinta de vanzari pentru anul 2009 un miliard euro", a declarat fondatorul si directorul executiv Domo Retail, Lorand Szarvadi.

Equest este unul dintre principalii investitori institutionali din Europa de Sud - Est, avand drept actionari peste 60 de institutii financiare din Europa, Marea Britanie si Statele Unite. Cele doua vehicule de investitii, Equest Investments Balkans si Equest Balkan Properties, sunt ambele listate pe bursa AIM din Londra. In ultimii trei ani, Equest a investit in regiune peste 800 milioane euro, in special in achizitii in sectorul financiar si al serviciilor de retail, precum si al dezvoltarilor imobiliare.

Domo este dupa cifra de afaceri al doilea retailer specializat in electrocasnice, electronice si IT&C din Romania. Compania opereaza o retea nationala formata din 116 magazine ce insumeazã peste 50.000 de metri pãtrati si 1.350 angajati.

In 2006, Domo a obtinut o cifra de afaceri de 122 milioane euro in Romania si trei milioane euro in Bulgaria. Compania estima pentru 2007 venituri de peste 180 milioane euro, datorita unei cresterii puternice a vanzarilor in prima parte a anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cel mai mare retailer din Rusia a intrat in Europa