bauMax va deschide anul viitor primul magazin din Capitala

Primul magazin bauMax din Bucuresti va fi deschis in luna octombrie a anului viitor si va face parte din proiectul Sun Plaza Mall, a anuntat directorul general al EMCT, dezvoltatorul centrului comercial, Michael Richard.

Dezvoltatorul roman de centre comerciale EMCT, impreuna cu partenerul sau financiar Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste Bank, au demarat lucrarile de constructie a centrului comercial Sun Plaza, investitie de 150 milioane de euro si sustine ca printre chiriasii viitorului mall se va numara atat bauMax cat si Cora.

"Sun Plaza va fi ancorat de un hipermarket Cora cu o suprafata de vanzare de 11.300 mp, un magazin de bricolaj bauMax cu suprafata de 12.300 mp, fiind prima prezenta a retailerului austriac in Bucuresti, un magazin Mobexpert cu o suprafata de 10.300 mp si un cinematograf multiplex dezvoltat de Cinema City cu 15 sali si 3.000 de locuri", a declarat Michael Richard. Potrivit acestuia inaugurarea mallului va avea loc la sfarsitul lui octombrie 2008.

bauMax Romania, subsidiara grupului austriac de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare a inaugurat anul acesta, doua magazine la Cluj-Napoca si Targu-Mures. Pe langa acestea, retailerul va mai deschide in 2007 doua magazine cu o suprafata de circa 10.000 metri patrati fiecare, la Craiova si Bacau. In urmatorii ani este planificata inaugurarea a cinci magazine pe an, bauMax aspirand la conducerea pietei din Romania cu ajutorul unei retele de filiale extinse in teritoriu.

Potrivit presedintelui bauMax Romania, Joerg Bierlein, in urmatorii cinci ani, ca urmare a expansiunii preconizate, bauMax tinteste atingerea unei cifre de afaceri de doua miliarde euro. "bauMax a investit, pentru primele doua magazine deschise, fonduri de zece milioane euro pe magazin, oferind circa 250 de locuri de munca", a mai spus Bierlein.

bauMax este deja prezent in sase tari din Europa, avand 122 de magazine. Firma austriaca a obtinut in 2005 o cifra de afaceri de 1,1 miliarde euro, situandu-se printre primele 15 lanturi europene de bricolaj, iar pentru 2006 compania estimeaza o cifra de afaceri de 1,2 miliarde de euro. Aproape jumatate din cifra de afaceri anuala a fost realizata in filialele bauMax din Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Croatia. In concernul bauMax lucreaza in prezent 7.000 de angajati, dintre care 3.100 sunt in filialele bauMax din Europa Centrala si de Sud-Est.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Forever 21 a inchis magazinul din Sun Plaza
Setari Cookie-uri