Grupul german de retail Metro a deschis saptamana aceasta in Bucuresti, un birou de reprezentanta, datorita prezentei puternice a concernului in tara prin cele doua divizii ale sale, Metro Cash&Carry si Real, au informat miercuri, reprezentantii companiei.

"Compania a decis sa deschida o reprezentanta in Romania deoarece aici este foarte puternic reprezentata de diviziile sale, operand 23 de magazine Metro Cash&Carry in Romania si trei in Moldova, precum si noua unitati Real. In afara Romaniei, grupul Metro mai are reprezentante in Rusia, Turcia si Polonia. Prin deschiderea unei astfel de reprezentante se doreste o comunicare unitara a tuturor diviziilor pe care retailerul le opereaza in tara", au declarat pentru NewsIn reprezentantii Metro Romania.

Noul birou de reprezentanta al Metro Group este situat in Capitala, langa Arcul de Triumf. Reprezentanta Metro Group este unitatea operationala a departamentelor de Relatii Publice si Comunicare a Metro AG si implementeaza strategiile de comunicare adoptate de Consiliul de Administratie al grupului.

De asemenea, biroul de reprezentanta are sarcina de a reprezenta Metro Group pe plan local, in relatiile cu autoritatile statului, administratia publica locala, camerele de comert si de a promova imaginea companiei in Romania si Moldova. Reprezentanta ofera informatii despre Metro Group si diviziile sale de vanzari si despre companiile trans-divizionale din Romania si Moldova, conform regulilor internationale de comunicare corporativa.

La conducerea reprezentantei Metro Group in Romania a fost numita Delia Cucu care anterior ocupase pozitia de director de comunicare al Business Unit Metro Cash & Carry Romania si Moldova.

Metro Cash & Carry Romania, parte integranta a Metro Cash & Carry International, s-a lansat oficial in Romania in octombrie 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. In prezent, reteaua de magazine numara 23 de centre de distributie in Bucuresti (4 centre), in Brasov, Constanta si Timisoara cate doua centre si cate unul in fiecare din orasele Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Pitesti, Targu Mures si Arad. Metro Cash & Carry Romania este implicata activ in implementarea si dezvoltarea aceluiasi concept de vanzare si pe piata din Moldova.

Grupul german de retail Metro are sediul principal in Germania si este unul dintre liderii comertului la scara mondiala. In anul 2006, vanzarile Metro Group au atins cifra de 60 de miliarde euro. Compania numara 270.000 angajati si opereaza in aproximativ 2.400 de locatii din 30 de tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Altex redeschide magazinul din Plaza România după un proces de modernizare
Setari Cookie-uri