Grupul austriac voestalpine AG planuieste sa investeasca 18 milioane euro in construirea unui centru de servicii siderurgice in Romania in primul trimestru al anului 2008, conform unui comunicat publicat pe site-ul companiei.
Sectorul constructiilor, aflat in plina expansiune, si planurile de extindere ale sectorului de productie de automobile si piese de schimb din Europa de Est, in special din Romania, genereaza o cerere substantiala pentru otel, conform declaratiilor reprezentantilor companiei. In concluzie, grupul voestalpine intentioneaza sa isi extinda prezenta in aceasta regiune.

"Am subliniat constant ca Europa de Est este China noastra, daca se poate spune asa. Credem ca aceasta regiune prezinta cele mai bune oportunitati de crestere pe termen lung", a declarat presedintele executiv al voestalpine AG, Wolfgang Eder.

"In orasul Giurgiu, care este localizat la aproximativ 60 de kilometri la sud de Bucuresti, am descoperit un amplasament, care este foarte aproape de Dunare, reprezentand o ocazie foarte buna din punct de vedere logistic, la care se poate ajunge usor din Linz, costurile de transport fiind reduse", a adaugat acesta.

Constructia acestui amplasament de productie, care va fi al patrulea din Romania detinut de voestalpine, va incepe in 2008, investitia urmand a se ridica la aproximativ 18 milioane euro.

Productia, ce se va concentra in mare parte pe taierea cu mare precizie a placilor de metal conform cerintelor clientilor, va demara in prima jumatate a anului 2009.

Datorita faptului ca cererea continua sa creasca, grupul austriac ar mai putea construi in perioada urmatoare astfel de centre si in Turcia si Ucraina.

Grupul austriac este prezent de mult timp in Europa Centrala si de Est, detinand o serie de amplasamente de productie si vanzare.

In timpul anului fiscal 2006/2007, aproximativ 10% din vanzarile grupului (circa 700 milioane euro din totalul de sapte miliarde euro) au fost realizate in aceasta regiune.

Compania voestalpine Group controleaza deja o serie de amplasamente de productie in Romania.

Incepand cu anul 2004, voestalpine Elmsteel, o subsidiara britanica a grupului, parte a diviziei de productie de piese pentru masini, detine o uzina in Satu Mare, ce produce aproximativ 50 milioane tevi pe an, destinate sectorului productiei de automobile.

In plus, constructia unei uzine ce apartine producatorului de piese de schimb Dancke, subsidiar al voestalpine Group, va incepe in curand. Aceasta noua uzina, amplasata in Arad, va costrui piese de schimb destinate atat pietei locale cat si celei occidentale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri