KBC Lease vrea sa intre pe piata de leasing operational din Romania

KBC Lease, parte a grupului KBC, intentioneaza sa intre pe segmentul de leasing operational din Romania, dupa ce va infiinta o societate specializata pe acest tip de produs cel mai probabil anul viitor, a declarat directorul de vanzari al Romstal Leasing, Adrian Bogdan.

"Romstal Leasing, controlata de belgienii de KBC, analizeaza impreuna cu partenerii sai de la KBC Lease Group posibilitatea de a infiinta o societate in Romania care sa practice leasing operational", a precizat Bogdan, citat de NewsIn.

El a explicat ca Romstal Leasing nu poate practica si leasing operational decat daca infiinteaza o societate separata, conform normelor bancii centrale.

KBC Lease, subsidiara a KBC Bank, are o divizie de servicii complete de leasing, numita Autolease, si este prezenta pe piata de leasing, inchiriere de autovehicule, gestiune de flote si a tranzactiilor de refinantare. In prezent, KBC Lease are peste 1.500 de angajati si activeaza in 14 tari din Europa de Vest, dar si in Europa Centrala si de Est pe pietele din Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia. La sfarsitul lui 2006, KBC Lease a raportat un profit net de 44,6 milioane euro si un portofoliu de peste 5,5 miliarde euro.

La finalul anului 2006, grupul financiar KBC a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Romstal Leasing pentru suma de 70 de milioane de euro, tranzactia fiind finalizata in luna martie a acestui an.

Romstal Leasing IFN are o experienta de peste opt ani pe piata romaneasca in finantarea in sistemul de leasing financiar a achizitiei de autoturisme, autoutilitare, motociclete, vehicule comerciale grele, echipamente si imobile. Compania detine o cota de piata de 4,2%, 20 birouri de reprezentanta in tara si ocupa locul cinci in topul societatilor romanesti de leasing intocmit de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri