Ultima editie a anuarului "IFLR 1000", ghid de referinta pe piata internationala a avocaturii de business, situeaza Musat & Asociatii in elita caselor de avocatura internationale si o plaseaza printre cele mai performante firme de pe piata locala.
Renumita publicatie International Financial Law Review (IFLR) a lansat, in data de 8 octombrie, editia 2008 a raportului anual "IFLR 1000", ce cuprinde si topul firmelor de avocatura recomandate.

Clasamentul a fost intocmit in urma unui studiu amplu, realizat in perioada martie-octombrie 2007. Analistii au urmarit tranzactiile majore din fiecare domeniu, au realizat interviuri cu partenerii firmelor de avocatura si clientii acestora si, pe baza rezultatelor, au selectat cele mai bune societati de pe piata locala a avocaturii. Capitolul dedicat firmelor romanesti de avocatura este structurat pe arii de expertiza juridica, in 4 domenii de activitate: banking, piete de capital, fuziuni si achizitii si finantare de proiecte.

Editia 2008 a ghidului celor mai importante firme de avocatura cu servicii in domeniul financiar a clasat Musat & Asociatii pe primul loc la trei dintre cele patru domenii monitorizate. “Musat & Asociatii si-a conservat, de fapt, primul loc in clasamentul IFLR pentru serviciile de consultanta juridica in domenii precum banking, piete de capital, fuziuni si achizitii. Si in editia de anul trecut am ocupat aceeasi pozitie onoranta”, a declarat Gheorghe Musat, fondator si managing partner al firmei de avocati. “De asemenea, publicatia internationala recomanda serviciile firmei noastre si in domeniul finantarii de proiecte”, a adaugat Gheorghe Musat.

Societatea Musat si Asociatii a castigat o binemeritata reputatie de lider pe piata avocaturii din Romania, oferind consultanta in toate domeniile dreptului. Anul acesta, publicatia britanica Practical Law Company (PLC) a acordat de doua ori cea mai inalta apreciere (leading) firmei Musat & Asociatii, care - in opinia analistilor englezi – este lider de piata in domeniile „fuziuni si achizitii” si „dispute resolution”(litigii) in celelalte domenii, precum banking & finance, energy, telecomunicatii etc., fiind recomandata cu prioritate („highly recommended”).

De asemenea, firma isi mentine pozitia de lider si in prestigioasa publicatie de specialitate Chambers Global 2007, care recomanda Musat si Asociatii in domenii ca fuziuni si achizitii, financiar si bancar. Firma are relatii de stransa colaborare cu societati de avocati de prim rang din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii si este reprezentant exclusiv pentru Romania al TerraLex – una dintre cele mai mari retele globale de firme de avocatura, care cuprinde peste 15.000 de avocati din intreaga lume.

Societatea Musat si Asociatii, una dintre cele mai mari si mai dinamice firme de avocatura din Romania, a fost infiintata in 1990 si are in prezent 9 parteneri si 75 de avocati. In momentul de fata, Musat si Asociatii are un portofoliu de tranzactii si proiecte de mare complexitate, derulate pentru o clientela reprezentata de mari corporatii europene si americane, precum si nume autohtone de prestigiu, printre care: Enel SpA, ABN AMRO Bank, Fortis Bank, BNP Paribas, Eli Lilly, Glaxo Smithkline, General Electric, General Motors, Intel Corp, Oracle, AON, AT&T, KBC Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Thyssen Krupp, Generali, Immoeast Corporate Finance Consulting, Equest Investment, European Investment Bank.

Anul acesta, Musat & Asociatii a fost consultantul companiei Enel SpA in tranzactia in valoare de 820 de milioane de Euro prin care compania italiana a preluat pachetul majoritar de actiuni al societatii Electrica Muntenia Sud. Aceasta a fost cea de-a treia mare privatizare, ca valoare, dupa vanzarea pachetului majoritar de actiuni pe care statul il detinea la Banca Comerciala Romana si Petrom.

De asemenea, Musat & Asociatii a consiliat compania Nokia in structurarea proiectului greenfield in judetul Cluj constand intr-o investitie directa in valoare de cca 200 milioane Euro, KBC Bank in achizitia in valoare de 75 milioane de Euro a societatilor Romstal Leasing si Swiss Capital, fondul de investitii PPF Investments in legatura cu achizitionarea unei participatii semnificative in lantul hotelier Continental pentru suma de 100 milioane de Euro. Societatea fondata de Gheorghe Musat a reprezentat European Investment Fund in negocierea cu Guvernul Romaniei pentru implementarea initiativei Jeremie in Romania, prin care EIF va derula in numele statului fondurile structurale alocate de UE pentru programe operationale destinate stimularii segmentului IMM.

Avocatii societatii Musat & Asociatii sunt consultantii Bancii Transilvania in negocierile pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni pe care il detine la BT Asigurari. Anul acesta, Musat & Asociatii a acordat consultanta si companiei Africa Israel Investment pentru achizitia in valoare de 18 milioane Euro a patru hoteluri in centrul Bucurestiului si pentru achizitia in valoare de aprox. 77,5 milioane de euro a terenului de sub fabrica Laromet, cu o suprafata de cca 155.000 mp., considerata cea mai mare tranzactie cu terenuri din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri