Octavian Radu, fondatorul RTC Holding, unul dintre cele mai mari grupuri de retail si distributie din Romania, preconizeaza ca pana la sfarsitul anului 2009 va finaliza procesul de vanzare a doua dintre cele mai profitabile divizii ale grupului - TCE si Sistec-SBSol.
Pentru moment, grupul se afla intr-un plin proces de lichidare si de vanzare a unor firme mai mici, precum Aqua Regis, Best Distribution, EEE sau DDV, cu scopul de a-si focaliza atentia catre diviziile mari, cu un mare potential de crestere pe piata interna.

Fondatorul RTC Holding preconizeaza ca piata curieratului va cunoaste o adevarata explozie in urmatorii ani, pe fondul cresterii interesului investitorilor internationali si al ascutirii competitivitatii dintre principalii jucatori.

“Segmentul curieratului va inregistra cresteri spectaculoase in urmatorii 2-3 ani, de aceea am decis sa nu acceptam ofertele primare de la potentialii investitori, ci sa mai asteptam pentru exploata la maximum majorarea pe care o asteptam”, a declarat pentru Wall-Street Octavian Radu (foto).

Radu apreciaza ca TCE, divizia companiei de cargo, curierat si logistica, reprezinta un grad inalt de interes pentru investitorii straini, fiind cea mai mare firma de pe piata cargoului pe segmentul grupaj, cu o capacitate de transport de peste 1.500 de paleti pe zi.

Si cealalta firma pusa in vanzare, Sistec-SBSol, specializata in dezvoltarea de software, este atractiva pentru investitori, considera Octavian Radu. “La software suntem inca mult in urma, dar din ce in ce mai multe firme care erau mici pana de curand, incep sa creasca atat de mult incat sa simta nevoia unor sisteme performante. Aici activeaza Sistec-SBSol, care ofera implementari si productie de soft, consultanta si vanzari de harware, dar si un sistem de interventie in cateva ore in orice punct din tara”, a explicat Radu.

Cu toate acestea, Octavian Radu declara ca toate diviziile companiei pe care o conduce sunt potential de vanzare, in conditiile in care RTC nu mai poate asigura un bun management al acestora.

Totusi, Diverta pare sa aiba un loc privilegiat, Octavian Radu apreciind ca divizia va ramane in portofoliul companiei, indiferent de valoarea la care s-ar ridica o potentiala oferta de cumparare.

“Probabil singurul business de care nu m-as desparti indiferent de oferta este Diverta. De celelalte business-uri, daca la un anumit moment dat constat ca nu avem resursele financiare, umane, de know-how (competenta -n.r.), care sa ne permita sa exploatam la maxim dorinta noastra de a ne juca frumos, si o poate face altul mai bine decat noi, atunci este de vanzare!”, a mai precizat fondatorul RTC Holding.

Luna trecuta, Octavian Radu a anuntat ca Depozitul de Vinuri (DDV), unul dintre cei mai mari importatori de vin imbuteliat si divizie a RTC, va intra in lichidare, ca urmare a esecului discutiilor privind o posibila preluare a companiei, in conditiile in care aceasta nu a reusit sa atinga un rulaj de peste 10-15 milioane de euro.

RTC Holding cuprinde 8 divizii de business: Diverta, Proffice, ProCA (distributie specializata de IT), Rafar (retail haine, incaltaminte si cosmetice in franciza), Rimobi (dezvoltari si proprietati imobiliare), Flaro (productie subansamble de plastic, mobilier si produse de birou), TCE (cargo, curierat si logistica) si Sistec-SBsol (dezvoltare de software).

Grupul RTC a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 261 milioane euro. Pentru anul 2007, estimarile financiare indica o crestere cu 20 de procente a rulajului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri