Bulgarii de la Bella intentioneza sa se extinda in Romania si Balcani

Compania bulgara de produse alimentare Bella intentioneza sa dezvolte o noua strategie pentru introducerea de produse din carne in Romania, Grecia, Serbia si Macedonia, ca parte a planului de extindere in tarile invecinate si balcanice, potrivit Dnevnik.

Compania care distribuie deja produse de patiserie in Romania, intentioneaza sa intre pe piata romaneasca cu o divizie de produse din carne.

"Pietele europene au fost receptive la produsele noastre. Acum exportam in Spania, Belgia si Marea Britanie", a explicat directorul de marketing al companiei Bella, Maya Gerasimova.

Cele cinci fabrici de procesare a carnii detinute de Bella in Bulgaria detin certificare HACCP, care permite exportul produselor in UE. In urma cu cateva zile, compania a inaugurat in orasul Plovdiv o noua unitate de productie cu o capacitate de 40 de tone. Lansarea fabricii din Plovdiv adauga 9,2 milioane euro investitiilor facute de Bella.

Anul trecut compania Bella si-a marit capacitatea de productie pentru produse de patiserie prin achizitia unei unitati a companiei rivale Olinezza.

Bella detine trei branduri de produse de patiserie: Bella, Familia si Trakiiski Kori, cinci de produse din carne: Perelik, Sachi, Leki, Naroden si Solaris, si doua de margarina si uleiuri de gatit: Tommi si Brilliant. Compania intentioneaza sa isi dezvolte si o ramura de produse organice in apropierea orasului Saedinenie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri