Vanzarile produselor AfH, care includ role si prosoape de hartie, servetele si suporturi industriale pentru hartie vor creste cu 20-30% in 2008 pe segmentul HoReCa (hoteluri, restaurante, catering) datorita normelor europene de igiena impuse in spatiile publice, estimeaza reprezentantii Paper Plus.
"Adoptarea standardului HACCP de catre jucatorii din sectorul HoReCa din Romania va avea un impact direct asupra evolutiei pietei locale de AfH (Away from Home) in urmatorii ani. Ne asteptam ca cererile venite din partea restaurantelor si hotelurilor sa contribuie la cresterea cu 30% a vanzarilor de produse AfH anul viitor. In zonele turistice cresterea va fi chiar mai mare, de pana la 50%, datorita standardelor inalte de igiena si confort impuse de catre agentiile de turism", a declarat directorul general Paper Plus, Marian Ivan.

Sistemul HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point - analiza riscurilor in cadrul sistemelor de management al igienei) presupune productia, transportul, depozitarea, servirea si comertul alimentelor pe baza principiilor unui sistem de management al sigurantei produselor alimentare. Acest sistem este prevazut de legislatia internationala si cea din Romania.

Potrivit standardului HACCP, care presupune certificarea sistemelor de management al sigurantei alimentelor, segmentul HoReCa (hoteluri, restaurante, catering) va trebui sa respecte normele de igiena impuse la nivel european, prin dotarea corespunzatoare a spatiilor publice. Paper Plus estimeaza ca cererea de dispensere pentru hartie si consumabile din partea jucatorilor pe acest segment va inregistra o crestere semnificativa.

Investitia pe care un restaurant trebuie sa o faca pentru utilarea bucatariilor si a toaletelor cu dispensere AfH variaza intre 100 lei si 1.000 lei in functie de particularitatile locatiei. In ceea ce priveste investitia anuala in consumabile AfH (role de prosoape de hartie, role de hartie igienica, flacoane de sapun lichid, detergent, sau odorizant), aceasta se ridica la aproximativ 28.800 lei, in cazul unui restaurant mediu.

Compania Paper Plus a fost infiintata in 2002 si activeaza pe piata romaneasca a ofertantilor de solutii profesionale AfH pentru igiena.

Paper Plus comercializeaza produse AfH precum role de hartie, prosoape de hartie, servetele, dispensere si suporturi industriale pentru hartie si ofera de asemenea service-ul dispenserelor si al suporturilor de hartie. Produsele companiei sunt prezente in principalele orase din tara, cum ar fi Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Ploiesti si Timisoara.

Anul trecut, produsele distribuite de Paper Plus au ajuns la peste trei milioane de utilizatori din randul populatiei active, compania avand un volum de vanzari de peste 750 de tone de hartie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri