Controlul efectuat de reprezentantii Agentiei de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) privind activitatea SC Terom SA Iasi, in perioada 2003-2004, a scos la iveala mai multe nereguli privind derularea unor contracte incheiate de societate.

"Prin aceste contracte, societatea a fost prejudiciata cu mari sume de bani. Am descoperit contracte cu pierderi planificate, de peste 1,4 milioane de dolari. Probabil ca mai exista astfel de contracte. Noi vom continua verificarile, pentru a scoate la lumina toate aceste prejudicii. Promit pe aceasta cale tuturor iesenilor ca cei care se fac vinovati de aceasta situatie vor plati", a declarat prefectul judetului, Radu Prisacaru.

El a adaugat ca gradul de acoperire a contractelor incheiate de SC Terom SA in perioada mai sus-mentionata, era de cel mult 60 la suta. "Exista produse care costau, de fapt, 500 de euro, dar s-a platit pentru ele doar 150 de euro. Cu alte cuvinte, gradul de acoperire era de aproape 30 la suta", a mentionat prefectul.

Radu Prisacaru a subliniat ca "pacea sociala" a fost asigurata de fosta conducere a societatii, prin incheierea unor contracte neavantajoase pentru unitate.

In acest moment, SC Terom mai are materie prima pentru cel mult doua saptamani. Datoriile unitatii se ridicau, la sfarsitul anului trecut, la 530 miliarde de lei.