Lindab Romania, unul din jucatorii importanti in industria autohtona de sisteme metalice complete, de climatizare si ventilatie pentru constructii, a dezvoltat Constructiile Usoare Johnston CU-CC, o noua gama de produse

Sistemele cu structura metalica sunt realizate din profile usoare in fabrica Lindab din Romania. Noutatea gamei Johnston o reprezinta flexibilitatea produselor, disponibile in diversi parametri si in functie de utilizarea finala in spatii de productie, sali depozitare, sedi de firmesi chiar show-room-uri.

“Constructiile Usoare Lindab Johnston completeaza portofoliul de produse destinat firmelor de constructii”, a declarat Andrei Sulyok, Director General Lindab Romania. Linia de profilare a grinzilor usoare Johnston este complet automatizata, avand o capacitate de productie de 3.600.000 ml/an. Contactati de Wall-Street, oficialii Lindab nu au divulgat insa valoarea investitiei in noua gama de sisteme.

Producerea noii linii de Constructii Usoare in Romania se inscrie in planurile de investitii ale Lindab pe piata autohtona si este urmata de extinderea productiei locale de grinzi usoare si lansarea, in luna iulie, a celei mai recente game de profile Topline de tigla metalica, denumita Lindab Skane. Lindab a investit 400.000 de euro pentru noua linie de fabricatie Lindab Skane, care va produce, in medie, 2.000.000 mp anual de tigla metalica.

Prezent pe piata romaneasca inca din 1994, producatorul Lindab dezvolta solutii moderne si sisteme eficiente de otel pentru industria constructiilor (divizia Profile), dar si sisteme de ventilatie (divizia Ventilatii). In primul semestru al 2007, Lindab Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 17,7 milioane de euro, in crestere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului 2006. Pana in prezent, investitiile Lindab in Romania se ridica la 9,4 milioane de euro in linii si instalatii de productie, depozite si progranme de training.

Grupul suedez Lindab AB este prezent in 29 de tari, avand 4.900 de angajati si peste 300.000 de produse in portofoliu. In 2006, grupul international a inregistrat o cifra de afaceri de 820 milioane de euro si vanzari de 466 milioane de euro in primul semestru al anului 2007, o crestere de 26,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul companiei s-a majorat cu 63,5% in primul semestru al anului, totalizand 56 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si