Profitul net consilidat al Grupului Petrom in primul semestru al anului a fost de 769,9 milioane de lei, cu 13% mai mic decat cel individual, in timp ce veniturile consolidate au depasit sapte miliarde de lei
Astfel, potrivit datelor neauditate raportate de Petrom, profitul net consolidat al grupului a fost de 769.934.414 lei, pentru perioada ianuarie-iunie 2007, in scadere cu 13% fata de profitul net individual in aceeasi perioada, care a fost de 887 milioane de lei.

Veniturile consolidate aferente primului semestru s-au ridicat la 7,11 miliarde de lei, in timp ce profitul consolidat inainte de dobanzi si impozitare a fost de 985 milioane de lei.

Numarul companiilor consolidate, pentru care Petrom a raportat aceste rezultate, este de 24, din care sapte romanesti si 17 companii straine.

Profitul net al Petrom (SNP) in primul semestru din 2007 a scazut cu 38% fata de intervalul similar al anului trecut, pana la 887 milioane lei (381 milioane dolari) din cauza aprecierii puternice a leului si a conditiilor nefavorabile din piata, se arata in raportul publicat de companie la mijlocul lunii august. In primul semestru al anului trecut, Petrom a afisat un profit net de 1,4 miliarde lei.

Petrom estimeaza ca va obtine, in acest an, un profit net de 1,693 miliarde lei, cu 25,9% mai mic decat cel din 2006 si o cifra de afaceri de 10,65 miliarde lei, redusa cu 18,5% fata de anul trecut, in principal din cauza inchiderii rafinariei Arpechim pentru revizie in luna aprilie si a posibilei reduceri a preturilor internationale ale petrolului.

Petrom a inregistrat, anul trecut, un profit net de 2,285 miliarde lei, cu 61% mai mare decat cel din 2005, ca urmare a cresterii preturilor produselor petroliere si gazelor, dar si a majorarii vanzarilor companiei. Petrom a incheiat anul 2006 cu profit net de 2,285 miliarde lei, si o cifra de afaceri de 13,078 miliarde lei.

Actiunile SNP se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori din 3 septembrie 2001.
Compania Petrom a fost privatizata in 2004, iar principalul actionar al companiei este societatea austriaca OMV Aktiengesellschaft care detine 51,011%. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului are 20,63% din capitalul social, un alt pachet de 20,11% este detinut de Fondul Proprietatea, in timp ce BERD controleaza 2,03%, iar alti actionari - 6,21%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri