Pretul benzinei la pompa ar putea creste pana la patru lei pe litru pana la finele acestui an, din cauza preturilor in crestere ale barilului de titei, ceea ce va determina scumpiri in lant pentru alte produse, a declarat miercuri pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari.

"In contextul geopolitic actual, ne asteptam ca pretul unui baril de titei sa ajunga la circa 100 de dolari in lunile urmatoare, astfel ca, in Romania, pretul bezinei ar putea depasi 3,8 lei pe litru si ar putea urca chiar si pana la patru de lei pe litru", a declarat presedintele Asocietiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache.

Acesta a aratat ca intreaga economie va avea de suferit de pe urma acestor majorari de tarife. "Companiile petroliere isi vor regla preturile astfel incat nu vor inregistra pierderi. Va avea de suferit insa intreaga economie, pentru ca majorarea carburantilor va duce la scumpiri in lant pentru o gama larga de produse", a apreciat Tache.

In opinia sa, impactul pretului record al titeiului pe pietele internationale nu se va resimti atat de pregnant in Romania, tara in care se consuma petrol autohton in proportie de aproximativ 40%.

La randul sau, presedintele LukOil Romania, Constantin Tampiza, a declarat, miercuri, ca pretul titeiului ar putea depasi 100 de dolari pe baril pana la finele acestui an, insa considera ca acest lucru va cauza pierderi pentru companiile petroliere romanesti prin cresterea costurilor si micsorarea volumului de vanzari. "Micsorarea volumului vanzarilor si cresterea costurilor de productie, transport si distributie a combustibilului vor cauza rezultate negative atat pentru LukOil Romania, cat si pentru celelalte companii care opereaza astazi pe piata", a explicat Tampiza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Primele imagini referitoare la noua generatie Honda Jazz