Terra Romania Utilaje de Constructii, parte a concernului international Industrie Holding, estimeaza in 2008 o cifra de afaceri de 65 milioane euro, in crestere cu aproape 50% fata de estimarile anului in curs, a declarat directorul companiei, Petre Babiceanu.
Compania a inregistrat in anul 2006 o cifra de afaceri de 33 milioane de euro si mizeaza in acest an pe o crestere de circa 35%, pana la 45 milioane euro, potrivit lui Babiceanu. "Cresterea pe acest segment al pietei a fost de 100 % in 2006 fata de 2005, iar prognozele arata ca se va dubla din nou in 2007 fata de 2006. Din aceasta cauza mizam si noi pe un volum al vanzarilor mult mai mare si estimam pentru anul 2008 o cifra de afaceri de circa 65 milioane de euro, dublu fata de anul 2006", a declarat Babiceanu.

Terra Romania a vandut anul trecut, 625 de echipamente pentru constructii, iar anul acesta estimeaza ca va depasi 1.000. Pentru anul viitor, estimarile companiei indica deasemenea dublarea volumului de vanzari. Potrivit directorului Babiceanu, Terra are in prezent o cota de piata de 20%, iar pentru 2008 vizeaza 25% din piata.

Compania a investit recent circa cinci milioane de euro in constructia unui nou sediu, inaugurat in comuna Tunari din judetul Ilfov si isi propune ca in urmatorii trei ani sa deschida zece noi puncte de lucru in marile orase ale tarii. "Am achizitionat deja sapte terenuri in mai multe orase din tara, inclusiv in Bucuresti unde am platit un pret de 650.000 de euro pentru terenul din Tunari. Noul sediu din Bucuresti se intinde pe o suprafata construita de 4.000 de metri patrati, intreg terenul fiind de 18.000 metri patrati", a mai spus directorul Terra Romania.

Terra Romania, unul dintre principalii trei jucatori pe piata romaneasca de echipamente pentru constructii, are in planurile de dezvoltare deschiderea unei statii ecologice de vopsire si spalare pentru utilaje si autosasie. In plus, compania intentioneaza sa achizitioneze un nou camion pentru transport agabaritic.

Terra Romania este reprezentant pe piata romaneasca a marcilor de utilaje si echipamente JCB, Nissan Forklift, Palfinger si Jumbo. Compania este prezenta pe piata din anul 2001 si a devenit pe rand si reprezentant al marcilor HBM Nobas, JCB Vibromax, Comansa si Crown. Activitatea companiei, cu peste 100 de angajati, este organizata in trei divizii, utilaje si constructii, echipamente de ridicat montate pe autocamioane si echipamente pentru depozite, iar din 2008 are si divizie de imobiliare.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri