Compania Bere Azuga, producatorul autohton idependent de bere, intentioneaza sa inceapa constructia unui complex rezidential, in fata partiei Sorica, investitia fiind estimata la 20 de milioane de euro, a anuntat conducerea companiei.

Lucrarea va incepe anul viitor si cel mai probabil va fi finalizata in trei ani. Complexul rezidential va fi amplasat in fata partiei Sorica si va contine blocuri cu apartamente, circa 200 de camere, un shopping center, cazinou si locuri de agrement, a declarat Violeta Moraru, directorul general al Bere Azuga.

Terenul aferent constructiei este de 5.800 mp, dar se intentioneaza extinderea lui prin concesionari pana la 12.000 mp. Valoarea unui mp va fi de circa 2.000 de euro, a mai precizat Violeta Moraru, potrivit NewsIn.

"Vreau sa profitam si de zona turistica Azuga si vom deschide totodata un local de degustare si un bar", a mentionat Valerii Moraru, actionarul principal al companiei.

Bere Azuga estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 10 milioane euro si un profit de 500.000 euro. Pe fondul unor investitii in cursul acestui an de peste 3 milioane euro in retehnologizare, compania si-a marit capacitatea de productie.

In primele 9 luni ale acestui an, compania a realizat deja vanzari de peste 143.000 hectolitri bere, avand o crestere cantitativa de 36% fata de aceeasi perioada din 2006. In acelasi interval de timp, cifra de afaceri a companiei a crescut cu peste 50% fata de septembrie 2006.

Fabrica de bere din Azuga a fost infiintata in 1870 si produce o serie de sortimente de bere blonda pentru piata interna, dar si pentru export. In 2007 compania a infiintat 3 societati (una de transport si doua de distributie) unde detine o participatie cuprinsa intre 75% si 100% din capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cat costa facilitatile de "lux" din proiectele rezidentiale noi