Directorul de productie al Kronospan Sebes, Adrian Bacila, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca firma sa va incepe miercuri demontarea fabricii de formaldehida care a fost ridicata fara autorizatie de constructie, potrivit NewsIn.
Decizia a fost luata de presedintele Adunarii Generale a Actionarilor Kronospan, care a decis demontarea fabricii pana la obtinerea unei autorizatii de constructie.

Adrian Bacila a spus ca el personal nu este de acord cu aceasta decizie, deoarece a contestat in instanta cererea de demolare a fabricii, dar s-a supus deciziei venite din partea presedintele Adunarii Generale a Actionarilor Kronospan.

Pe de alta parte compania a decis finantarea achizitionarii unui numar de doua echipamente de masurare a nivelului formaldehidei in aer, a caror valoare se va ridica la aproximativ 100.000 euro. Echipamentele vor fi achizitionate de primaria Sebes, urmand ca toate costurile sa fie suportate de catre Kronospan, tocmai pentru a demonstra ca firma este dispusa sa solutioneze orice neintelegere legata de activitatea pe care o deruleaza.

Reprezentantii salariatilor au sustinut si ei, separat de conducere, o conferinta de presa, in care si-au exprimat profunda nemultumire in privinta controalelor repetate pe care diferite institutii al statului le-au facut in ultimele cinci luni la Kronospan. Ei au spus ca au existat nu mai putin de 10 controale, iar depasirea nivelului maxim de formaldehida a fost infirmata cu ocazia ultimului control, cand compania a platit un laborator independent care sa faca analiza aerului in paralel cu Garda de Mediu.

Salariatii ameninta cu actiuni de protest si cu pichetarea Primariei Sebes, a Prefecturii Alba, Guvernului Romaniei si Presedintiei in cazul in care controalele vor continua. De asemenea, ei sustin ca sunt dispusi sa mearga pana la Bruxelles pentru a-si apara locurile de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri