Lafarge Agregate Betoane a inaugurat la Iasi o noua statie de betoane cu o capacitate de productie de 100 metri cubi/ora, a achizitionat sase autobetoniere si doua pompe, investitii de doua milioane de euro care vor duce la dublarea capacitatii de productie
"Statia de betoane Lafarge de la Iasi are aviz, respectiv autorizatie de mediu, inca de la preluarea din 1999, iar innoirea acestora, conform legislatiei, s-a realizat anual respectand toate prevederile legale. Preocuparea managementului a fost sa retehnologizeze si sa modernizeze instalatiile respectand standardele internationale Lafarge. Din punctul de vedere al reducerii impactului asupra factorilor de mediu: pulberi, zgomot, noxe, a existat un program de conformare pe durata a doi ani care a presupus investitii de aproximativ 1,2 milioane euro, inclusiv innoirea parcului auto", a declarat presedintele Lafarge Agregate Betoane, Bruno Roux.

Divizia de Agregate Betoane a Lafarge reprezinta 38% din totalul vanzarilor grupului, numara pe plan mondial 22.000 de angajati in 596 de cariere si balastiere, 1.140 statii de betoane si 101 statii de asfalt. In Romania, activitatea de agregate si betoane a grupului este reprezentata de societatile Lafarge Agregate Betoane, Lafarge Comnord si Lafarge Betoane, fiind prezente in mai mult de jumatate din judetele tarii si operand in 14 statii de betoane, sapte cariere, sase balastiere, un depozit de agregate, avand un numar de peste 4.500 de angajati.

Compania Lafarge Agregate Betoane Bucuresti (AGEM), listata pe Rasdaq, a afisat profit de 4,4 milioane lei (1,4 milioane euro) in primul semestru din acest an, datorita cresterii afacerilor cu 71% in aceeasi perioada de raportare. In prima jumatate a anului trecut, Lafarge Agregate Betoane a inregistrat o pierdere de 1,64 milioane lei. In primele sase luni din acest an, afacerile companiei au atins nivelul de 54,3 milioane lei (17,33 milioane euro), in avans cu 71% fasa de intervalul similar din 2006, cand cifra de afaceri a fost de 31,82 milioane lei.

Veniturile din exploatare din primul semestru al acestui an au crescut cu 69,4%, pana la 61,35 milioane lei, comparativ cu perioada echivalenta din 2006, cand acestea au fost de 36,22 milioane lei. In perioada ianuarie-iunie 2007, cheltuielile din exploatare au inregistrat un ritm de crestere mai redus decat veniturile din exploatare, avansand cu 50%, pana la 55,82 milioane lei. Pentru acest an compania prevede investitii in valoare de 20 miloane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri