Lukoil va deschide un centru de comanda la Bucuresti prin care va fi coordonata activitatea benzinariilor din Romania si din tarile din regiunea Est-Mediteraneana, a declarat presedintele Lukoil, Vaghit Alekperov.

"In Bulgaria s-a inaugurat un centru similar care coordoneaza si activitatea benzinariilor din Serbia, Muntenegru si Macedonia" a spus Vaghit Alekperov.

Acesta a mai precizat ca momentan compania nu a analizat posibilitatea cumpararii unei alte rafinarii in Romania. "Avem o cota pe piata de retail din Romania de 25%, iar prezenta noastra pe piata este echilibrata de capacitatile de productie ale rafinariei. Daca ne-am consolida pozitia am intra sub incidenta legilor concurentei", a mai precizat Alekperov.

Rafinaria Petrotel-Lukoil a inaugurat turbogeneratorul de 25 MW din cadrul centralei electrice aflata pe platforma rafinariei, in urma unei investitii de 24 milioane de dolari.

In urma acestei investitii, puterea instalata totala a centralei electrice de termoficare (CET) este de 61 MW. Energia electrica si termica produsa de CET asigura in totalitate necesarul rafinariei, iar restul de energie va fi vanduta pe piata. "In acest fel, costurile de productie in cadrul CET vor scadea de la sapte centi pe KWh la doi centi pe KWh", a declarat joi presedintele Lukoil, Vaghit Alekperov.

De asemenea, in cadrul rafinariei Petrotel a fost pus in functiune un centru unic de comanda automatizat care permite gestionarea proceselor tehnologice din cadrul mai multor instalatii si permite interventia online la orice schimbari in ciclul de productie. Investitiile pentru acest centru de comanda au fost de circa trei milioane de dolari. "In continuare vom construi centre unice de comanda la toate rafinariile companiei", a mai spus Alekperov.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Compania românească Ruris donează 600 de aparate pentru igienizare
Setari Cookie-uri