Compania low-cost easyJet va continua sa opereze pe aeroportul Otopeni deoarece aeroportul Baneasa nu a indeplinit solicitarile operationale ale operatorului aerian
easyJet a decis continuarea operatiunilor sale pe Aeroportul International „Henri Coanda” Otopeni ca urmare a faptului ca pentru moment aeroportul Bucuresti Baneasa nu intruneste solicitarile operationale ale companiei aeriene.

Reprezentantii companiei au anuntat, la inceputul lunii septembrie, ca zborurile catre Milano vor fi operate, pana in luna octombrie de pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti- Otopeni, perioada in care vor avea discutii cu oficialii aeroportului Baneasa legate de o serie de aspecte de securitate.

Compania aeriana easyJet a lansat, in septembrie, primele zboruri din Bucuresti catre Milano, estimand ca in primul an va avea peste 200.000 pasageri si vor acoperi 6% din piata low-cost din Bucuresti.

In ultimele12 luni consecutive, pana la 30 septembrie 2007, veniturile totale neauditate ale operatorului aerian au crescut cu 11%, de la 1,620 miliarde lire sterline la 1,797 miliarde de lire sterline, fata de ultimele 12 luni consecutive pana la finele lunii septembrie 2006, pe fondul unei cresteri cu 13% a numarului de pasageri, de la 32.953.287 la 37.230.079. In urma incheierii anului financiar, easyJet se asteapta la o crestere a profitului inainte de impozitare situata aproape de nivelul superior al estimarii anterioare, de 40% pana la 50%.

Compania s-a infiintat in 1995 si are 17 baze operationale, inregistrand o crestere anuala de 15-20% a profitului. easyJet are o flota compusa din 137 de aeronave care acopera 338 rute intre 87 aeroporturi din 23 tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri