CEZ vrea 10% din piata de producere a energiei

CEZ Romania urmareste sa atinga, in doi-trei ani, o cota pe piata de producere a energiei de 10-20% prin detinerea unor capacitati de 1.000 MW pentru care va investi cel putin doua miliarde euro, a declarat directorul de afaceri corporatiste din cadrul companiei, Adrian Borotea.

"Vrem sa detinem in doi-trei ani o cota pe piata de producere de energie de 10-20% pentru a ne asigura o anumita independenta", a precizat Borotea.

Potrivit directorului, pentru atingerea tintei CEZ Romania va trebui sa detina capacitati de productie cu puterea totala de 1.000 MW. Borotea a mai spus ca CEZ Romania are in vedere dezvoltarea de proiecte greenfield in parteneriat cu autoritatile locale pe amplasamentele actualelor CET-uri, odata cu preluarea unor capacitati de la Termoelectrica. "Estimam ca pana la finele anului vom avea documentele semnate pentru primul proiect de preluare a unui CET", a explicat Borotea. CEZ are la dispozitie pentru acest tip de proiecte cel putin doua miliarde euro.

Reprezentantul CEZ Romania a mai spus ca CEZ a mai pus problema cumpararii unui furnior de energie. "Am facut o evaluare si o selectie, dar acest lucru nu este o problema de actualitate", a completat directorul din cadrul companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri