Vimetco si Interagro vor sa construiasca impreuna o centrala electrica

Producatorul global, integrat pe verticala de aluminiu primar si prelucrat, Vimetco N.V. actionar majoritar la Alro Slatina, a incheieat un acord cu InterAgro SA, pentru a construi impreuna o centrala de energie electrica in Romania

Centrala va functiona pe carbune si va avea o capacitate de productie de aproximativ 1.000 MW. O parte din energia produsa va fi folosita de Alro SA, combinatul de aluminium detinut la Slatina de Vimetco.

Decizia construirii unei centrale electrice a fost luata de Vimetco pentru a asigura alimentarea cu energie pe termen lung si independenta fata de sursele externe.

“Acest acord reprezinta un pas important al strategiei noastre de a dobandi independenta energetica a combinatului de aluminiu din Romania. Centrala electrica va oferi o sursa sigura de energie pentru Vimetco si ne va permite sa monitorizam si controlam mai bine costurile de energie. In felul acesta, ne vom putea mentine profitabili pe piata internationala a aluminiului, care este din ce in ce mai competitiva”, a declarat Christian Wust, CEO Vimetco.

Centrala pe carbune, care ar putea intra in functiune in 2012, va fi dotata cu echipamente moderne si va indeplini toate cerintele de mediu ale Uniunii Europene.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Blue Air încearcă să scape de insolvență. Ce măsură a anunțat compania aeriană
Setari Cookie-uri