Producatorul polonez de parchet Barlinek intentioneaza sa achizitioneze o fabrica in Romania care va intregi investitiile facute de companie in regiune, unde a deschis o noua unitate de productie recent in Ucraina, potrivit Thomson Financial.

"Principalele surse de finantare vor fi profiturile si imprumuturile ca si in situatiile anterioare. In schimb, expanisunea Barlinek va fi foarte intensa si nu exclud posibilitatea de a contacta actionarii pentru o emisiune cu drept de preemptiune", a declarat actionarul majoritar al companiei Michal Solowow.

Barlinek ia de asemenea in considerare o emisiune de actiuni cu drepturi prioritare pentru actionarii existenti, intrucat intentioneaza sa faca investitii in tari din estul Europei, dorind sa deschida o fabrica in regiunea muntilor Urali din Rusia.

Barlinek SA este o societate ce dateaza din anul 1946 cand a fost infiintata Fabrica de Lemn a Padurilor de Stat in localitatea Barlinek, iar in 1999 intreprinderea a fost privatizata. In prezent, Barlinek este lider pe piata podelelor din lemn in Polonia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus| Carrefour plafonează prețurile pentru până la 500 de produse
Setari Cookie-uri