Compania low-cost easyJet a lansat, luni, noi curse pe rutele Bucuresti-Londra Gatwick si Madrid Barajas, iar cursele vor fi operate cu o frecventa zilnica pentru Marea Britanie si de patru ori pe saptamana pentru Spania.
“Compania propune acum doua noi destinatii de afaceri si de vacanta cu plecare din Bucuresti catre Londra si Madrid. In viitor, intentionam sa ne extindem si sa transformam Romania intr-o piata cheie pentru easyJet,” a declarat directorul de vanzari Romania, Peter Voets.

Cursele catre Londra Gatwick vor fi operate zilnic de pe aeroportul Otopeni, iar cele catre aeroportul Barajas din Madrid vor fi operate patru zile pe saptamana, mai exact luni, miercuri, vineri si duminica. Biletele vor avea preturi incepand 73,81 euro pentru o cursa dus-intors in cazul rutei catre Londra si 55,98 in cazul cursei catre Madrid, cu toate taxele incluse.

Compania aeriana easyJet a lansat, in septembrie, primele zboruri din Bucuresti catre Milano, estimand ca in primul an va avea peste 200.000 pasageri si vor acoperi 6% din piata low-cost din Bucuresti. Astfel, cursa spre Milano va avea 75.000 pasageri in primul an si va acoperi 12% din piata transportatorilor care opereaza pe aceasta ruta. Cursa de Londra va acoperi 40% din piata- cu 100.000 pasageri, in timp ce cursa spre Madrid va avea peste 45.000 de pasageri, acoperind 19% din piata transporturlui aerian de pasageri pe aceasta ruta.

In ultimele12 luni consecutive, pana la 30 septembrie 2007, veniturile totale neauditate ale operatorului aerian au crescut cu 11%, de la 1,620 miliarde lire sterline la 1,797 miliarde de lire sterline, fata de ultimele 12 luni consecutive pana la finele lunii septembrie 2006, pe fondul unei cresteri cu 13% a numarului de pasageri, de la 32.953.287 la 37.230.079. In urma incheierii anului financiar, easyJet se asteapta la o crestere a profitului inainte de impozitare situata aproape de nivelul superior al estimarii anterioare, de 40% pana la 50%.

Compania s-a infiintat in 1995 si are 17 baze operationale, inregistrand o crestere anuala de 15-20% a profitului. easyJet are o flota compusa din 137 de aeronave care acopera 338 rute intre 87 aeroporturi din 23 tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri