Rompetrol Petrochemicals, divizia de petrochimie a Grupului Rompetrol, a inceput productia de polietilena de inalta densitate (HDPE - High-density polyethylene), in urma unor investitii de aproximativ 14,5 milioane de dolari
Cu o capacitate de 60.000 de tone/an, noua instalatie va avea un aport semnificativ la cresterea cifrei de afaceri si va permite diversificarea gamei de produse comercializate pe plan regional si european, ca si crearea de solutii tehnice in functie de nevoile clientilor.

” Pornirea HDPE reprezinta inca o etapa din planul de dezvoltare anuntat inca de acum 2 ani si care aduce Rompetrol Petrochemicals intre jucatorii importanti de pe piata de profil din Europa Centrala si de Est. Vom continua, de altfel, repunerea in functiune a unitatilor aflate in conservare, asa cum am anuntat in 2006” declara Cosmin Cocean, vicepresedinte rafinare The Rompetrol Group.

Instalatia de polietilena de inalta densitate a intrat in conservare in anul 1996, ca urmare a lipsei de materie prima – etilena - iar lucrarile de repornire au fost incepute la finele anului trecut de contractorul general al Grupului Rompetrol, compania Rominserv. Acestea au vizat revizia si modernizarea HDPE (compresoare, reactoare, extrudere) si a instalatiilor adiacente (magazii).

In urmatorii 2 ani, investitiile in petrochimie se vor ridica la cel putin 170 de milioane de dolari, printre cele mai importante proiecte fiind si pornirea instalatiei de piroliza, care are o capacitate de productie de 200.000 tone/an de etilena si 100.000 tone/an de propilena. Pana in prezent (2003 - august 2007), investitiile realizate de Rompetrol Petrochemicals s-au ridicat la 66 milioane USD si au vizat atat modernizarea instalatiilor de productie (inclusiv repornirea unora dintre acestea), cat si achizitionarea de licente pentru fabricarea de noi tipuri de produse (teava transport gaze si folie foarte subtire).

In luna aprilie a anului trecut, Rompetrol Petrochemicals a incheiat un parteneriat comercial pe 14 ani cu grupul american Dow Chemicals - cel mai mare producator de polietilene la nivel mondial. Pe durata acestuia, compania va livra polietilene de inalta (HDPE) si joasa (LDPE) densitate, beneficiind atat de asistenta tehnica, materii prime si specificatii tehnice pentru polimeri, cat si de aprovizionarea cu etilena, pana la repornirea instalatiei de piroliza.

Rompetrol Petrochemicals a inregistrat in primul semestru al anului o cifra de afaceri de 297 milioane de lei (aproximativ 118 milioane de dolari), in crestere cu aproximativ 50% fata de indicatorul consemnat in perioada similara din 2006. Compania estimeaza, in acest an, atingerea unei cifre de afaceri de 284,4 milioane de dolari, cu aproximativ 85% mai mult decat in 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri