Holcim Romania estimeaza in 2007 o crestere de 20 - 25% a cifrei de afaceri comparativ cu anul precedent cand a raportat afaceri de 220 milioane de euro si intentioneaza sa-si mareasca anul viitor capacitatea totala de productie cu 25%, au declarat, potrivit NewsIn, reprezentantii companiei.
"Anul viitor vom mari capacitatea de productie a fabricii de la Campulung si per total Holcim Romania isi va mari capacitatea de productie cu circa 25%. Este posibil ca in viitor sa construim o noua fabrica in Romania, deoarece piata creste foarte repede. De aceea, daca piata isi va mentine acelasi ritm de crestere in cativa ani vom avea nevoie sa ne marim capacitatea de productie. Totusi, nu cred ca noua fabrica va fi localizata in apropierea Bucurestiului ci in apropiere de zona montana de unde putem procura cu usurinta materie prima fara a ne lovi de dificultatile legate de infrastructura" a declarat pentru NewsIn, directorul general Holcim Romania, Markus Wirth.

In prezent, Holcim Romania detine si opereaza 16 statii ecologice de betoane in Pitesti, Bucuresti - Pipera, Ploiesti, Bucuresti - Progresul, Satu Mare, Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Sibiu, Arad, Bucuresti - Chitila, Timisoara, Targu Mures, Brasov, Campulung si Bucuresti - Pantelimon, trei fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd si patru statii de agregate. Holcim are in prezent aproximativ 1.300 angajati.

Holcim este furnizor de ciment si agregate (piatra, nisip si pietris), precum si betoane si asfalt, incluzand serviciile aferente. Producatorul de ciment Holcim Romania a inregistrat anul trecut un profit brut de 207 milioane de lei, cu 41% mai mult decat cel din anul anterior de 147 milioane de lei. Holcim Romania a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 774,7 milioane de lei in crestere cu aproape 30% fata de nivelul inregistrat in 2005, de 603 milioane lei.

Holcim Romania a investit in 2006 aproximativ 57 milioane euro intr-o serie de proiecte privind modernizarea tehnologiei de productie, protectia mediului, dezvoltarea afacerii, sanatatea si securitatea in munca, proiecte sociale si de resurse umane.

Holcim Romania este o subsidiara a grupului elvetian Holcim, unul dintre principalii producatori de ciment, betoane si agregate (nisip si pietris) la nivel mondial, alaturi de companiile Lafarge (Franta) si HeidelbergCement (Germania), prezente si pe piata romaneasca. Grupul este prezent in peste 70 de tari, pe toate continentele, si are aproximativ 90.000 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri