Grupul Rompetrol a inregistrat, in primele noua luni, o cifra de afaceri de 4,7 miliarde dolari, cu 10% mai mare fata de perioada similara 2006, in timp ce profitul operational a fost de 162 milioane dolari cu 30% mai mult decat in 2006

Rompetrol Rafinare, principala companie a Grupului Rompetrol, a contribuit la bugetul de stat cu aproape 762 milioane dolari in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului 2006.

„Indicatorii financiari inregistrati de Grup in primele noua luni ale anului au fost sustinuti atat de extinderea retelei de distributie a carburantilor Rompetrol in tara si peste hotare, cat si de procesarea unei cantitati record de materie prima la Rompetrol Rafinare” declara Adrian Petrus, directorul financiar al Grupului Rompetrol.

Potrivit datelor furnizate, Grupul Rompetrol a inregistrat, in perioada ianuarie-septembrie, o cifra de afaceri de 4,7 miliarde dolari, in crestere cu 10% fata de perioada similara din 2006, respectiv 4,28 miliarde dolari. In ceea ce priveste profitul operational, Rompetrol a obtinut 162 milioane dolari, cu 30% mai mult decat in acelasi interval din 2006, respectiv 125 milioane dolari.

De asemenea, cifra de afaceri Rompetrol Rafinare Constanta cu subsidiarele sale - Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream si Rompetrol Logistics, a fost de 2,31 miliarde dolari, in crestere cu 20% fata de perioada similara in 2006. Fata de cifra de afaceri obtinuta in prima jumatate a anului 2007, aproximativ 1,38 miliarde dolari, cresterea este de 67%.

Rompetrol Rafinare a avut un profit operational consolidat de circa 126 milioane dolari, in crestere cu 33% fata de 2006- 95 milioane dolari, si cu 48% fata de valoarea consemnata in prima jumatate a acestui an- 85 milioane dolari. Evolutia a fost sustinuta de cresterea productiei de produse petroliere si de alinierea preturilor acestora, in acord cu tendintele pietei de profil.

„Procesarea de la inceputul anului a unor cantitati record de materie prima la Rompetrol Rafinare este rezultatul planului de extindere a capacitatii rafinariei la 5 milioane tone/an pana in 2009, anuntat inca din 2006 cand s-au prelucrat 3,7 milioane tone de materie prima. Astfel, obiectivul, deja declarat, de a ne situa, peste trei ani, intre primele 25 de rafinarii din Europa este tot mai aproape” declara Cosmin Cocean, vicepresedinte Rafinare Grupul Rompetrol.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Rompetrol Rafinare face o noua investitie la rafinaria Vega Ploiesti