Aker Yards ASA, unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, va construi in Romania corpurile a patru nave pentru compania japoneza "K" Line Offshore care va plati 261 milioane dolari pentru aceasta comanda

Navele destinate aprovizionarii cu combustibil a platformelor petroliere vor fi livrate intre al patrulea trimestru din 2010 si al treilea trimestru din 2011. Comanda este in valoare de aproximativ 1,4 miliarde coroane norvegiene (261,1 milioane dolari).

Corpurile navelor urmeaza a fi construite in Romania, iar restul accesoriilor necesare functionarii vor fi adaugate in Norvegia. Design-ul apartine tot Aker.

"Sunt foarte multumit ca Aker a primit aceasta comanda de la K Line, care este unul dintre cei mai mari armatori pe plan mondial, cu o flota de 460 de nave. Asteptam cu interes sa colaboram cu aceasta companie si pe viitor in segmentul de offshore", a declarat in comunicat, directorul diviziei Offshore & Specialized Vessels a Aker Yards, Roy Reite.

Navele au 95 de metri lungime. "K" Line, beneficiarul, este parte a conglomeratului japonez Kawasaki Kisen Kaisha.

Aker e prezenta la Braila din 2003, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sapte ani de la statul roman.

Aker Yards este un grup norvegian specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Compania are 21.000 de angajati la 18 santiere navale din Brazilia, Franta, Finlanda, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si