„Decizia a fost luata aseara de operatorul aerian. Reprezentantii companiei au trimis o scrisoare cu solicitarile pe care le au si pana luni dimineata asteapta un raspuns ferm”, a declarat Lokodi, transmite NewsIn.

Una dintre cerintele conducerii companiei Wizz Air consta in negocierea unui contract pe o perioada de 5 ani, in care taxele aeroportuare sa ramana neschimbate. Compania a si propus pretul pe care este dispusa sa il plateasca: 7,22 euro/pasager.

„Categoric trebuie sa facem aceste demersuri ca oamenii astia sa vina inapoi. Nici nu vreau sa mai comentam ca au plecat si au venit, nici in gluma. Foarte bine daca vin inapoi. Noi sa fim cei care trebuie sa intindem mana si ii curtam, pentru ca e in interesul nostru”, a declarat consilierul judetean Teodor Giurgea.

Directorul aeroportului, Stefan Runcan, a declarat ca este de acord cu reducerea taxei, ceruta de Wizz Air, dar a specificat ca astfel veniturile aeroportului vor scadea si va avea nevoie de subventii de la Consiliul Judetean. El a precizat ca, in urma unui studiu facut recent, doar 25 % dintre intarzierile pe care le-au avut avioanele companiei Wizz Air au fost cauzate de conditiile meteorologice nefavorabile.